Dieter kocht eiland met campus | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
GoMeet is een virtueel eiland met campus
GoMeet is een virtueel eiland met campus (Foto: GoMeet.nl)
De zorg aan het woord

Dieter kocht eiland met campus

  Human Interest

REEUWIJK - Dieter Möckelmann is een veelgevraagd spreker, gespreksleider en dagvoorzitter. Zeker in onderwijsland is hij geen onbekende. Zijn specialisme: onderwijs en ICT. In maart 2020 legde corona zijn business stil…

Nu, driekwart jaar later, bezit Dieter een eiland met campus. Dat stilzitten beviel namelijk niet zo en de ondernemersgeest in de Reeuwijker zag allerlei kansen. Afgelopen zomer was hij op zoek naar mogelijkheden om het congres dat hij zelf jaarlijks in februari organiseert, doorgang te laten vinden. Maar hoe? Alle congreshallen en evenementenlocaties zijn gesloten. Dieter ging op zoek naar alternatieven waarbij honderden bezoekers elkaar wel kunnen ontmoeten.

In oktober werd duidelijk hoe het virtuele congres met zo’n 400 bezoekers eruit zou gaan zien. De voorbereiding startte met het benaderen van de 35 exposanten en bedrijfspartners. ‘Er is nog geen enkel congres doorgegaan, waarom die van jou dan wel’, was de vraag die ze Dieter stelden. Dus kregen ze een rondleiding. In no-time waren de bedrijven ‘om’. Sterker nog, vrijwel allemaal vroegen ze direct ‘Kun je zoiets voor ons ook regelen?’. Dat enthousiasme legde de kiem voor GoMeet.nl, een virtuele campus op een eiland met strand, vuurtoren, voetbalveld, een paar bootjes en altijd mooi weer, zodat ook de buitenactiviteiten gegarandeerd doorgang vinden.

Rondleiding
“Ik heb een eiland gekocht,” dat waren de woorden waarmee Kijk op BR door Dieter werd begroet. Loop maar mee. Virtueel lopen we achter Dieter aan, over het plein naar de ingang van een gigantisch gebouw. Daarin bevinden zich een expositieruimte, bioscoop, boardrooms, teamkamers en nog veel meer. “Neem maar plaats. Op de schermen voor je zie je de presentaties van de sprekers van de dag.

De teamkamers zijn er voor besprekingen of workshops in een klein team. Of… ga je mee naar het strand?” Met een muisklik bevind je je op het strand waar je informele zakelijke besprekingen kunt houden zonder dat er zand tussen je tenen gaat zitten.

Net echt
De virtuele campus onderscheidt zich van de presentaties, masterclasses en andere online lessen doordat je de andere bezoekers kunt horen en ‘zien’. Je knoopt een gesprekje aan met de personen die naast je zitten. Of loopt even twee stappen harder en begroet een oude bekende. Net als bij een echt evenement.

‘Ongelofelijk mooi om te doen’
“Het is knettergek. Afgelopen dinsdag is GoMeet.nl gelanceerd en nu, twee dagen later, lijkt het al een hit. Veel eventmanagers, de RAI, grote corporates, ze willen allemaal een rondleiding.” Dieter geniet zichtbaar van de mogelijkheden die de ICT op dit gebied biedt. “Ik ben er hartstikke druk mee, maar het is ongelooflijk mooi om te doen. Binnenkort host ik een scholenbeurs. Tientallen VO-scholen uit de regio Rotterdam willen zich laten zien aan groep-8-leerlingen. Maar dat kan natuurlijk niet met een open dag. Nu organiseer ik een grote expo waar maar liefst 80 scholen zich met een virtuele beursstand presenteren aan 10.000 leerlingen die nu in groep 8 zitten. Gaaf, hè?”

Meer berichten