Vincent van Lier (stagiair CompSolution)
Vincent van Lier (stagiair CompSolution) Foto: CompSolution

Stage gaat gewoon door in coronatijd

Human Interest

REEUWIJK - Je zou het niet denken, maar in de huidige coronatijd gaan stages gewoon door. Dat geldt ook voor Vincent van Lier, HBO IT-stagiair bij CompSolution in Reeuwijk. Hij combineert leren en werken en maakt de komende vier jaar kennis met alle onderdelen van het bedrijf.

Na zijn MBO-opleiding ICT wilde Vincent graag doorleren. Dat werd de ICT Praktijk Academie in Gouda. Vincent: “Eerst heb ik een bootcamp gevolgd, waar alle onderwerpen uit de opleiding aan de orde kwamen. Eind vorig jaar ben ik met mijn stage begonnen bij CompSolution. Ik werk nu vier dagen per week op de helpdesk. Dat bevalt tot nu toe erg goed. CompSolution is een bedrijf met een deskundig en behulpzaam team en als ik vragen heb, kan ik eigenlijk op iedereen afstappen.”

Gewoon een prachtig initiatief
In onze regio bevinden zich veel bedrijven die op zoek zijn naar IT-ers. De spoeling is dun. Er is meer vraag dan aanbod. De ICT Praktijk Academie in Gouda (ook gevestigd in Leiden) probeert daar verandering in te brengen. Sinds een kleine twee jaar kun je bij hen een breed georiënteerde IT-opleiding volgen op HBO-niveau waarbij je werken en leren combineert. Studenten gaan één dag in de week naar school en lopen vier dagen in de week stage voor de periode van vier jaar, veelal bij hetzelfde bedrijf. Mark Boermans, eigenaar van CompSolution, maakte twee jaar geleden kennis met de ICT Praktijk Academie tijdens een voorlichtingsbijeenkomst van de opleiding. “Ik ben heel enthousiast over het concept. Daarom heb ik contact opgenomen met Jan de Laat, de directeur van de ICT Praktijk Academie, om ons als stagebedrijf aan te melden. Ik vind het een prachtig initiatief, omdat de studenten na afloop van hun studie geen studieschuld hebben. Het stagebedrijf betaalt namelijk mee aan de kosten van de opleiding. Daarbij is de informatica-opleiding breed opgezet. Daar hebben wij als bedrijf ook profijt van; Vincent brengt kennis mee die hij bij CompSolution kan inbrengen.”

Volwaardig medewerker
Vier jaar stage lopen bij hetzelfde bedrijf is een behoorlijke periode. Vincent: “Ik heb tijdens mijn MBO-opleiding ook stage gelopen. Dat was voor een half jaar. Aan het einde van die stage zat ik er net lekker ‘in’ en toen stopte ik ermee. Als je vier jaar ergens stage loopt, dan heb je er veel meer gevoel bij.”

Gelukkig zag CompSolution het ook zitten om vier jaar lang iemand een stageplek te bieden. Mark: “We waren op zoek naar mensen die de MBO-opleiding ICT hadden afgerond. We willen ons groeiend aantal klanten kunnen blijven bedienen op een zo hoog mogelijk niveau. Dankzij de samenwerking met de ICT Praktijk Academie konden we ons team versterken. Maar ook al is Vincent stagiair, ik zie hem als een volwaardig medewerker. Zeker omdat hij zo lang stage bij ons loopt.”

Tekst: Stefanie Peters


ICT Praktijk Academie
De ICT Praktijk Academie is gestart in 2019 en bevindt zich in Gouda en Leiden. De Praktijk Academie biedt een vierjarige ICT HBO-opleiding, waarbij studenten een groot deel van die vier jaar stage lopen. De opleiding is breed van opzet. Bent u ook op zoek naar een IT-stagiair op HBO-niveau? Kijk voor meer informatie op www.ictpraktijkacademie.nl.

CompSolution
CompSolution is een IT-bedrijf in Reeuwijk, al verhuist het per 1 september naar Gouda. CompSolution biedt MKB-bedrijven in de Randstad IT-beheer en -support. Met Vincent bestaat het bedrijf uit vijf medewerkers. Mark Boermans is mede-eigenaar van het bedrijf. Meer informatie op www.CompSolution.nl.

Mark Boermans (eigenaar CompSolution)

Advertentie

Categorieën