Windmolenmaffia

Ingezonden Ingezonden brief

Van de week heb ik het programma ‘Doe alsof je thuis bent’ teruggekeken op NPO Start. Het ging over een familie uit Soest die hun woning voor een paar dagen geruild had met de molenaarswoning van de Weijpoortse molen in Nieuwerbrug. Wat we allemaal weten en wat bevestigd wordt door deze familie, is dat onze omgeving schilderachtig mooi is en dat we daar zuinig op moeten zijn.

Nu wordt deze omgeving ernstig bedreigd door de windmolenmaffia, die voor de schijnbaar bodemloze subsidiepot gaan. Zelf ben ik op alle knip- en plakavonden van deze personen geweest en ik ben veelvuldig in gesprek gegaan met deze personen. Dan blijkt dat turbines zonder subsidie niet kunnen bestaan en dat ze onrendabel zijn. Willen deze turbines iets betekenen qua opbrengst, dan moeten deze gedrochten 200 meter hoog worden en moet de bebouwing 2 km afstand houden (i.v.m. geluidsoverlast en slagschaduw). Deze megaturbines staan nu ingetekend bij Weideveld (Bodegraven) en de Wijde Wiericke (Nieuwerbrug) binnen een straal van 2 km.

Zelf ben ik ook erg benieuwd hoe de toekomstvisie van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is. Vinden ze deze nutteloze symboolpolitiek belangrijk of is woningnood tegengaan belangrijker en gaan ze voor een uitbreiding van de woningbouw in de Polder Zuidzijde (Weideveld) en de Van den Berg-locatie langs de Wiericke (Wijde Wiericke)? Deze locaties zijn de enige logische uitbreidingslocaties voor luxe en betaalbare woningen. Je wordt op dit moment overladen met folders en artikelen van de RES. Laat je niets wijs maken, we worden niet gedwongen, en het is makkelijk om te zeggen ‘zet die dingen maar bij de snelweg neer’, maar dan kies je tegen woningbouw voor jongeren en doorstromers. Met dit bericht hoop ik mensen aan het denken te zetten en actie te ondernemen. Samen kunnen we ons verzetten tegen de windmolenmaffia.

Hans van Diemen

P.S. Voor advies mag Kees Oskam mij altijd bellen

Advertentie

Categorieën