Burgers zijn net ‘gewone mensen’, je kunt ermee praten!

Ingezonden Ingezonden brief

Bewoners die een brief aan burgemeester Van der Kamp en wethouder Oskam hebben ondertekend, maken bezwaar tegen de voorgenomen aanpassing van de groenstrook Emmakade. Zij zijn behoorlijk verrast door het schrijven van 7 juli met betrekking tot de aanpassing van de groenstrook. Het bevreemde hen zeer dat zij als bewoners niet in deze beslissing zijn betrokken en dat ze pas 2,5 week voor de start van de geplande werkzaamheden gekend zijn in deze beslissing.

De bewoners willen laten weten het niet eens te zijn met de geplande aanpassing, onder meer vanwege de volgende argumenten. (1) Een van de charmes van het wonen aan de Emmakade is juist het groene karakter aan de achterzijde van de woningen. (2) Er zijn veel vogels, egeltjes en insecten die hier hun habitat hebben en die zullen verdwijnen. (3) Wij maken ons zorgen over het effect van de aanpassing aan de groenstrook op de waterhuishouding. Gras neemt immers minder water op dan de bomen en struiken die er nu staan. Dit zal bij regenbuien gevolgen hebben voor de lager liggende woningen. (4) Tevens voorzien we meer overlast van hondenpoep wanneer er meer gras langs het pad ligt.

De bewoners vragen aan burgemeester, wethouder(s) en projectleiders om eerst met de bewoners in gesprek te gaan over hoe zij als bewoners de klachten, dumpingen en veiligheid ervaren, voordat er gestart wordt met de werkzaamheden. Zij willen graag de mogelijkheid krijgen om gehoord te worden en de dialoog aan te gaan over een oplossing die voor alle partijen prettig is. De bewoners hebben hier al de nodige ideeën over, die ze graag met desbetreffende personen bespreken.

De bewoners wonen met zeer veel plezier in dit unieke stukje Bodegraven en willen graag met hetzelfde plezier hier blijven wonen. 

Janny Burger

Advertentie

Categorieën