Ingezonden brief

We hebben alle vertrouwen in de gemeenteraad

  Ingezonden

Het team van EditieGroeneHart.nl heeft alle vertrouwen in een transparant en zuiver oordeel door de gemeenteraad, wanneer deze 26 januari aan de slag gaat met het advies aan het Commissariaat voor de Media. Eens in de 5 jaar beoordeelt deze overheidsorganisatie welke omroep in een gemeente de publieke status krijgt. Daarbij speelt dit advies van de raad een belangrijke rol. Financieel gaat het om een toelage van 100.000 euro subsidie. Heel veel geld en dan moet het belang van de inwoner centraal staan en niet een clubje dat het leuk vindt om af en toe een videocamera vast te houden.

In de eerste plaats slaat die zin op onze eigen organisatie. We hebben dit jaar laten zien dat het ook in Bodegraven-Reeuwijk mogelijk is om een professionele collectieve omroep neer te zetten, waar alle inwoners zichzelf terugzien en niet vooral Bodegraven in beeld wordt gebracht. We willen een belangrijke stap maken. Nog betere programma’s, nog groter bereik, nog meer inwoners die hun schouders eronder zetten en vooral nog professioneler. Daarom is die licentie voor ons zo belangrijk.

Nu ligt er een rapport dat aanbeveelt de licentie aan BR6 te geven, maar wij zijn het niet met de gang van zaken eens. In een puntsgewijze motivatie aan de gemeenteraad doet EditieGroeneHart.nl daarom opnieuw het voorstel om BR6 en EditieGroeneHart.nl als zelfstandige labels op te nemen binnen de licentie. Want we geloven in de kracht van samenwerken! En als uiteindelijk één omroep die licentie krijgt, dan moet het proces wel eerlijk en transparant zijn.

Het team van Stichting EditieGroeneHart.nl

Meer berichten