Logo kobr.nl
Foto:

Gemeente kiest niet voor steunfonds non-profit organisaties.

  Politiek

BODEGRAVEN-REEUWIJK - De gemeente is niet van plan een steunfonds op te richten voor organisaties die werkzaam zijn in de non-profitsector, maar kiest voor maatwerk op het moment dat organisaties aankloppen voor steun.

Daarmee wijkt de aanpak van Bodegraven-Reeuwijk af van de aanpak van buurgemeente Alphen aan de Rijn, die een fonds instelde van 2,5 miljoen euro voor non-profitorganisaties op het gebied van sport, cultuur en recreatie en sociaal maatschappelijke organisaties die in financiële problemen komen.

Volgens financieel wethouder Dirk-Jan Knol is er op dit moment geen aanleiding voor het instellen van het fonds en wordt er geprobeerd om samen met organisaties als OPBR en Platform Z tot oplossingen te komen als verenigingen of organisaties in die sector in de problemen komen. Een steun in de rug wordt ook gegeven door reeds verstrekte subsidies niet terug te vorderen.

Dat het niet ondenkbaar is dat er grote problemen ontstaan in o.a. de cultuursector bleek overigens al uit een interview dat de directeur van het Evertshuis gaf in het programma Gesprek van de Dag van BR6. Directeur Ton van Rheenen schetste in dat interview de problemen waarmee het Evertshuis door de crisis te kampen heeft en gaf zelfs aan dat hij vreesde voor het eind van de theatertak in zijn huidige vorm.

De wethouder wist te melden dat alle kosten die door de coronacrisis worden veroorzaakt nauwkeurig bijgehouden worden in de gemeentelijke boekhouding, zodat het mogelijk is deze kosten later terug te vorderen bij het rijk.

Tekst: Bert Verver

Meer berichten