Logo kobr.nl
Foto:

Odd Wagner voorgedragen als nieuwe wethouder

  Politiek

BODEGRAVEN-REEUWIJK - GroenLinks Bodegraven-Reeuwijk heeft vandaag Odd Wagner voorgedragen als nieuwe wethouder in het college van Burgermeester en Wethouders als opvolger van Robèrt Smits, die onlangs heeft besloten het wethouderschap neer te leggen.

Odd Wagner is een ervaren bestuurder uit Heemskerk. In die gemeente is hij twee termijnen wethouder geweest met in zijn portefeuille onder andere jeugdzorg en ouderenbeleid. Daarna is hij gevraagd wethouder in Den Helder te worden. Daar had hij onder andere Wonen en Financiën in zijn portefeuille. Voorts is hij voorzitter geweest van de veiligheidsregio Kennemerland en was hij lid van de rechtspositiecommissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Voordat hij wethouder werd, werkte hij 34 jaar bij KLM in verschillende functies. Odd is getrouwd en heeft twee volwassen dochters.

In gesprekken met hem heeft de fractie van GroenLinks hem leren kennen als een gedreven, empathisch persoon, die weet wat hij wil en kan bogen op een stevige basis geworteld in zijn ruime bestuurlijke ervaring en zijn functies bij KLM. Wij zijn bijzonder blij dat wij zo snel een ervaren bestuurder bereid hebben gevonden de uitdaging van het wethouderschap met een zware portefeuille aan te nemen.

De gemeenteraad maakt woensdag kennis met Odd Wagner en stemt daarna over de voordracht. Omdat de stemming schriftelijk en geheim moet gebeuren, hebben de raadsleden na de vergadering een dag de tijd om te stemmen. De benoeming kan donderdagavond in de raadsvergadering bekend worden gemaakt.

Meer berichten