Afbeelding
Foto:

PvdA kiest wel voor Sociaal en Zekerheid!

Politiek Politici aan het woord

Vanavond staat de begroting voor 2021 op de agenda, de 11de van de 11de… Een begroting waarin is besloten om ruim 1,7 miljoen te bezuinigen op het sociaal domein en de uitkeringen voor werklozen. Daarnaast slechts 5 ton op de rest van de begroting. Frappant is dat in de gepresenteerde begroting 1,5 ton over is en er ook nog eens 5 ton gespaard wordt.

Gaan we deze bezuiniging vergelijken met de ziekenhuiszorg, dan wordt er eigenlijk gezegd: ‘Ach, u heeft een longontsteking en u kreeg daar een kuurtje van zeven dagen voor. Maar ja, we moeten op u bezuinigen, dus nu maar voor 4,5 dag!’ Dat je dan net niet helemaal beter wordt, maakt voor nu niet uit, je knapt voldoende op. Dat we het probleem niet opgelost hebben, zien we later wel weer. Binnen de medische zorg is dit natuurlijk uit den boze, echter binnen het Sociaal Domein in Bodegraven-Reeuwijk gaat dit de trend worden de komende jaren. Het gaat veel mensen raken. Niet alleen de cliënten, maar ook alle vrijwilligers die zich nu inzetten om met de lokale organisaties de noodzakelijke zorg en ontspanning te leveren die mensen op de been en vaak ook uit de dure zorg houden.

De PvdA denkt dat op deze manier bezuinigen helemaal niet nodig is. In deze krant publiceren wij een sluitende tegenbegroting waarin we aantonen dat het Sociaal Domein ontzien kan worden. Daarnaast dienen we de 11de een motie in die het college en de partijen oproept massaal in Den Haag onze stem te laten horen. Deze situatie is onhoudbaar, ook voor zo’n 350 andere gemeentes. Het kabinet moet erkennen dat het ‘experiment’ met de jeugdzorg is mislukt.

Monique Jonker

Fractievoorzitter PvdA

www.bodegravenreeuwijk.pvda.nl

Advertentie

Categorieën