Zo’n 2000 handtekeningen opgehaald met ‘ONS EVERTSHUIS MOET BLIJVEN!’ | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto:

Zo’n 2000 handtekeningen opgehaald met ‘ONS EVERTSHUIS MOET BLIJVEN!’

  Politiek

BODEGRAVEN-REEUWIJK – Ongeveer een maand geleden is de briefkaartenactie gestart vanuit betrokken burgers voor het behoud van het Evertshuis. Inmiddels zijn er zo’n tweeduizend handtekeningen opgehaald. En de actie gaat nog door!

Het Evertshuis is een culturele voorziening midden in het centrum van Bodegraven met belang voor alle burgers in de gemeente. Naast theatervoorstellingen, films en zaalhuur voor vele lokale en regionale dansscholen, bands, koren en toneelverenigingen in de theaterzaal, worden ook de subzalen op de eerste en tweede etage jaarlijks gebruikt door 1100 (non-)profit organisaties. Door corona is het afgelopen jaar uiteraard anders dan normaal verlopen. Bibliotheek De Groene Venen, Burgerzaken van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, het Kaasmuseum, Sport & Welzijn, het Sociaal Team en vele anderen maakten gebruik van het huidige pand aan de Julianastraat. De gemeenteraad wil opnieuw onderzoeken of het Evertshuis een andere bestemming kan krijgen. De raad heeft nog geen besluit genomen.

De briefkaartenactie is spontaan ontstaan naar aanleiding van de actie in de Kijk op Bodegraven Reeuwijk op initiatief van drie zeer betrokken burgers: Henri Stolwijk, Theo Straathof en Joost Rooms. Grafisch vormgever Matthja Sterk uit Bodegraven heeft de kaart ontworpen en samen met het Evertshuis is deze actie binnen een paar dagen op touw gezet. Honderden inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk - cultuurliefhebbers, betrokken burgers, vrienden, bezoekers en gebruikers van het Evertshuis - hebben inmiddels hun stem laten horen. Zo’n tweeduizend handtekeningen zijn opgehaald en daar is het Evertshuis ontzettend blij mee! Directeur Ton van Rheenen: “De briefkaartenactie laat zien dat zo’n prachtige culturele voorziening voldoende draagvlak heeft in ons dorp en in de gemeenschap. Dat mag niet zomaar verdwijnen.”

De kaarten ‘ONS EVERTSHUIS MOET BLIJVEN!’ kunnen nog steeds worden ondertekend en ingeleverd. Waar en hoe? Via de post of direct in de brievenbus van het gemeentehuis (Raadhuisplein 1) of bij het Evertshuis (Julianastraat 4-6). Mocht u de kaart gemist hebben, deze is ook af te halen bij de infobalie van het Evertshuis en bij diverse ondernemers in de gemeente. Meer informatie www.evertshuis.nl.

Meer berichten