Verbeteringen in Weideveld

Politiek

BODEGRAVEN - In gesprekken tussen de gemeente en bewoners en wijkteam Bodegraven-Zuid kwamen een aantal zaken naar boven die konden worden verbeterd aan de openbare ruimte. Eind januari starten de werkzaamheden.

Bestrating en verkeer
Schade aan de bestrating, met name op de Akkermunt, wordt hersteld. Daarnaast krijgen alle parkeerplaatsen flauwere inritblokken, zodat je makkelijker een inrit kunt oprijden. Op verschillende plekken in de wijk, waaronder de Klaproos, Goudsbloem, Dotterbloem en Zilverschoon, komen verkeersdrempels. Verder worden enkele tijdelijke veranderingen definitief gemaakt: de smalle woonstraten Zevenster en Gentiaan worden permanent afgesloten voor doorgaand verkeer en de Gentiaan en de Zevenster krijgen de aanduiding van woonerf.

Groen en spelen
De drainage van verschillende grasveldjes wordt verbeterd, zodat ze niet nat blijven, en ze worden vlakker gemaakt. Langs het fietspad bij de Zilverschoon worden nieuwe bomen geplant, de bermen netjes gemaakt en ingezaaid. De speeltuin (met voetbalkooi) wordt groter gemaakt richting De Zilverschoon. In de zomer wordt het grootste deel van dit werk gedaan, in het najaar worden er bomen bij geplant.

Advertentie

Categorieën