Afbeelding
Foto:

SAMEN

Politiek Politici aan het woord

Moet het nu weer over corona gaan? Ik hoor het u denken bij het lezen van deze column. Helaas wel, ja. Het onzichtbare coronavirus, dat momenteel nog steeds slachtoffers maakt. De uitbraak van de tweede golf en de verwachtingen betreffende een derde golf houden ons, of we nu willen of niet, toch bezig. Maar dit onzichtbaar venijn maakt zichtbaar wat de onderstroom is in onze maatschappij. Bijbels gezien moeten we de overheden trouw en gehoorzaam zijn. Dat betekent niet dat alle overheden dat verdienen. Maar in Nederland hebben we een mooie democratie, vrijheid van meningsuiting, enzovoorts.

Dat is echter geen vrijbrief voor de enorme scheldpartijen en agressie, die momenteel geuit worden naar onze bestuurders, tot vernielingen van winkels en openbare ruimte toe. Volkomen idioot en doorgeslagen. Het maakt mij ontzettend boos! De meest belachelijke complotten gaan als een virus over het digitale netwerk, bedoeld om ontwrichting te veroorzaken en angst te zaaien. Ik weet niet welk virus het ergste is…

Deze onderstroom laat duidelijk zien hoeveel frustratie er overheerst en dat het respect ver te zoeken is.

Ik wil deze column dan ook niet gebruiken om mijn zorgen om de begroting, de achterstanden, de geestelijke gezondheid van onze jongeren, de ondernemers die al maanden geen omzet meer draaien, de woningbouw, enzovoort, enzovoort te uiten. Nee, ik gebruik deze ruimte om onze bestuurders een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd. De impopulaire maatregelen die genomen moeten worden, ga er maar aan staan. Respect.

Maar ook is het dat respect dat weer terug moet komen in onze samenleving. En dan zeg ik SAMEN krijgen we het onzichtbare en ook zichtbare virus eronder.

Johannes Mattiesing
Gemeenteraadslid SGP

Advertentie

Categorieën