Afbeelding

Sportharmonisatie eindelijk afgerond

Politiek

BODEGRAVEN-REEUWIJK - In de kantine van voetbalclub CVC Reeuwijk tekenden wethouder Dirk-Jan Knol en directeur van Stichting Sport en Welzijn (SenW) Piet Kruit twee akkoorden: SenW regelt voortaan samen met de verenigingen het beheer van de binnen- en buitensport. Voor de buitensport is dit de afsluiting van jarenlange pogingen tot financiële harmonisatie van Bodegraafse en Reeuwijkse clubs.

De sfeer was uitgelaten. Voor de komende 15 jaar is het beheer en onderhoud van de sportverenigingen geregeld en weet iedereen waar die aan toe is. Groot, sportgerelateerd onderhoud van kleedkamers, velden, etc. is de verantwoordelijkheid van de gemeente. Onderhoud van het dagelijks gebruik is voor de verenigingen, die zich hebben verenigd in beheerdersorganisatie SenW, die de regie heeft. Daarnaast is er de laatste jaren veel geïnvesteerd in nieuwe sportfaciliteiten. Wethouder Knol: “Ik ben ontzettend trots op wat er voor elkaar is gekregen. Er is ongelooflijk hard met elkaar gewerkt om tot dit akkoord te komen. Of eigenlijk vooral door de mensen van de sport, ik heb vooral losgelaten.”

Directeur Kruit is ook blij dat er consensus is gevonden en dat er eindelijk duidelijkheid is: “Het was een hele prettige samenwerking met leuke discussies waarin werd gezegd waar het op staat. We gaan van jaarcontracten naar een langetermijnplan van 15 jaar. Dat is uniek. Het was een eis van de verenigingen en het is voor SenW ook prettig. De hele onderhoudscyclus is meegenomen en wij kunnen voor langere tijd mensen in dienst nemen.”

Het is fijn om het slepende sportharmonisatieproces af te sluiten. De wethouder zit meteen vol ambitie voor een volgend project: “Ik ben een groot fan van de Olympische Spelen en ga er graag naartoe. Dat kan nu helaas niet, maar met de nieuwe faciliteiten in de gemeente en deze sportakkoorden heb ik toch een prachtige sportzomer. En alles is nu zo goed geregeld, wat mij betreft komen over vier jaar de Olympische Spelen naar Bodegraven-Reeuwijk!”

Tekst en beeld: Key Tengeler

Advertentie

Categorieën