Foto:

Vertrekkende Johan de Jager krijgt aanvulling op salaris

  Politiek

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Het vertrek van gemeentesecretaris Johan de Jager naar Hardinxveld-Giessendam is niet per direct een financieel voordeel: de duurst betaalde ambtenaar van onze gemeente krijgt voorlopig een riante aanvulling op zijn salaris. 

In Hardinxveld-Giessendam verdient hij beduidend minder dan de circa 140.000 euro die hij in Bodegraven-Reeuwijk jaarlijks ontving. Daarmee oversteeg hij overigens de salarissen van zijn collega’s in Alphen aan den Rijn, Woerden en Gouda. Als - vrijwillig - vertrekkend ambtenaar heeft hij recht op een aanvulling van maximaal 75.000 euro. Als zijn salaris in zijn nieuwe functie wordt verhoogd voordat de totale 75.000 euro is overgemaakt, stopt de aanvulling per direct.

Overigens vinden meer veranderingen plaats in de top van het gemeentelijk apparaat: directeur Peter van Boggelen gaat met vervroegd pensioen. Van Boggelen, die tot de fusie per 1 januari 2011 gemeentesecretaris in Reeuwijk was, neemt vooralsnog wel interim-klussen aan. Ook burgemeester Christiaan van der Kamp vertrekt, per 1 september. Hij treedt in dienst als directeur bij de Omgevingsdienst Haaglanden. Op diezelfde datum treedt Dordtenaar Erik van Heijningen aan als interim-burgemeester.

Tekst: Henri Stolwijk

Meer berichten