VVD-commissieleden Valentijn Zoomers (Iinks) en Steffan Benders
VVD-commissieleden Valentijn Zoomers (Iinks) en Steffan Benders Foto: VVD

Commissieleden VVD stappen op uit protest

Politiek

Bodegraven-Reeuwijk - Twee commissieleden van de VVD, Valentijn Zomers en Steffan Benders, hebben per direct hun werk neergelegd. Zij protesteren daarmee tegen het raadslid Dirk van den Acker, die weigert zijn raadslidmaatschap op te geven. Ze hopen dat hun vier collega’s in de gemeenteraad hun voorbeeeld volgen.

Van den Acker wordt beschuldigd van integriteitsschending en het vertrouwen in hem is opgezegd. In een kort statement zeggen de twee op de hoogte te zijn van de gebeurtenissen en stellen dat voor hen een persoonlijke grens van integriteit is overschreden. Zij noemen het “teleurstellend dat hun collega (Van den Acker, redactie) zijn taken nog niet heeft neergelegd. Om die reden is het complete bestuur van de VVD afdeling Bodegraven-Reeuwijk al teruggetreden. Het Regiobestuur heeft het heft in handen genomen. Bij het landelijk bestuur van de VVD is gevraagd een onderzoek in te stellen naar de aard van de beschuldigingen, waarover niemand mededelingen wenst te doen.

Van den Acker reageert niet op verzoeken om commentaar om zijn visie te geven op de affaire. Op 11 augustus vindt een speciale ledenvergadering plaats in Bodegraven-Reeuwijk, waar de kwestie verder aan de orde zal komen. Het is niet duidelijk of het onderzoek door het landelijk bestuur dan al is afgerond.

Tekst: Henri Stolwijk

Advertentie

Categorieën