Deze locatie brengt de gemeente de komende 10 jaar 1,8 miljoen op. Beeld: Bert Verver
Deze locatie brengt de gemeente de komende 10 jaar 1,8 miljoen op. Beeld: Bert Verver

Veiling tankstation

Politiek Politiek

BODEGRAVEN - Weinigen zullen geweten hebben dat het bekende Shell tankstation aan de Goudseweg in Bodegraven is gevestigd op een perceel dat eigendom is van de gemeente. Een deel van dat perceel, waarop inmiddels ook de nieuwe brandweergarage is gebouwd, wordt bezet door het tankstation annex wasstraat.

door Bert Verver

Afgelopen maanden deed zich de gelegenheid voor het tankstation door middel van een veiling opnieuw op de markt te brengen. De huidige exploitant Shell deed daaraan niet mee en van de drie bieders kwam het bekende keten van onbemande tankstations Tinq als beste aanbieder uit de bus.

Ting betaalt éénmalig een bedrag van bruto 1,6 miljoen euro voor een exploitatie periode van 10 jaar. Na aftrek van kosten en belastingen blijft daarvan voor de gemeente een bedrag van ca. 9 ton over. Daarnaast moet de exploitant jaarlijks een bedrag van 90.000 euro aan huur aan de gemeente afdragen en zijn er eisen gesteld aan een duurzame inrichting en de plaatsing van een laadstation voor elektrische voertuigen. 

In zijn totaliteit zal het station over een periode van 10 jaar dus zo’n 1,8 miljoen euro in het laatje brengen en dat is voor een armlastige gemeente een mooi bedrag.

De verwachting is dat de gedaanteverwisseling binnen enkele maanden een feit zal zijn.