Afbeelding

Bouwen? Bouwen!

Politiek Politici aan het woord

Het woord ‘bouwen’ gaat met grote regelmaat over de tafel, zeker in de commissie Ruimte. We zijn unaniem van mening dat we willen bouwen, bouwen, bouwen! En daarvoor stellen we bestemmingsplannen vast. En dan hopen we dat daarmee onze woningnood een stukje wordt verlicht. 

Echter moeten we ook constateren dat er daarna geen spade de grond in gaat. We zijn afhankelijk van ontwikkelaars en bouwers, aangezien we als gemeente geen grondeigenaar zijn, zoals bij de herontwikkeling van de locaties van Van den Oudenrijn en de voormalige Welkoop. Deze achterlaatlocaties worden er bepaald niet mooier op. Gelukkig zijn er ook plannen die wel met voortvarendheid worden gerealiseerd, wat voor blije inwoners zorgt omdat ze, vaak na (lang) wachten, een (huur)woning hebben. 

Afgelopen woensdag hebben we in de commissie de plannen besproken voor de bouw van tijdelijke huurwoningen en woonwagens op het evenemententerrein in Bodegraven-Noord. Woningen die hard nodig zijn voor onze jongeren en voor de huisvesting van spoedzoekers en statushouders. We hebben gevraagd naar een goede verdeling, waarbij 60 procent bestemd moet zijn voor onze jongeren, die we de afgelopen jaren onvoldoende hebben kunnen bieden. 

We begrijpen dat niet iedereen in Bodegraven-Noord staat te juichen en de informatie en participatie voor verbetering vatbaar waren. Toch is ook hier voortvarendheid geboden, want naast de woningnood speelt ook het verkrijgen van subsidies een rol. Wachten we te lang, dan dreigt de pot leeg te zijn en vissen we achter het net. Met als gevolg dat de hoge investeringskosten voor rekening van de gemeente komen en dat maakt dat het politieke draagvlak voor de plannen er niet beter op wordt.

Jan van Rooijen, CDA

Advertentie

Categorieën