Logo kobr.nl
Esli Westmaas snelt langs zijn tegenstander. Beeld: Danny de Vries
Esli Westmaas snelt langs zijn tegenstander. Beeld: Danny de Vries (Foto: )
Sport

Voetbal: Tweede bekerwinst VVBodegraven, Rohda'76 dendert door en Zwammerdam verplettert tegenstander

  Sport

Bodegraven - VVBodegraven doet het in de bekercompetitie uitstekend. Na Moerkapelle werd nu Oosterheem uit Zoetermeer het volgende slachtoffer van VVB. Na een aftastend eerste half uur kopte Mitchell van de Tier uit een corner de 1-0 binnen. Na de rust was de wedstrijd snel beslist. Van de Tier schoot een teruggelegde bal van Gerrit Hulters van 25 meter in de kruising. De derde goal van Mitchell van de Tier was ook een goal van grote schoonheid. Daarna was de wedstrijd beslist en speelde Bodegraven de wedstrijd rustig uit. Zaterdag staat de laatste bekerwedstrijd tegen Hazerswoude op het programma.

Bodegraven - In de bekerpoule kent Rohda'76 een ongekend goede start. Vorige week wonnen de Bodegravers al met 4-3 van Be Fair, nu waren zij veel te sterk voor opnieuw een derdeklasser. Dit keer moest Perkouw eraan geloven: 5-1. Na een krap half uur hielp Dick van Dam zijn ploeg aan een voorsprong door een vrije trap tot doelpunt te promoveren: 1-0. Uit een corner van Esli Westmaas kopte een speler van Perkouw in eigen doel, waarna Jeroen Schouten de ruststand op 3-0 bepaalde. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld: Rohda'76 bleef de bovenliggende partij. Dat overwicht drukten (opnieuw) Van Dam en Pim de Vries uit in twee voltreffers: 5-0. In de slotminuut mochten de bezoekers de nederlaag nog iets draaglijker maken: 5-1. Aanstaande zaterdag volstaat in de thuiswedstrijd (14.30 uur) een gelijkspel tegen Stolwijk om de volgende bekerronde te bereiken. Voor zo'n 'bekersucces' zal de verenigingsarchivaris diep in de clubhistorie moeten duiken om na te gaan wanneer dat voor het laatst gebeurde.

Zwammerdam - Ook de tweede bekerwedstrijd werd door Zwammerdam gewonnen. Met 9-3 verpletterden zij de voetballers uit Koudekerk in een eenzijdige wedstrijd. Voor Zwammerdam scoorden Koen Woudenberg en Jordi de Groot beiden drie keer, Justin Bons twee keer en Ruben de Bruin maakte er eentje. Aanstaande zaterdag is de beslissende wedstrijd tegen het Goudse G.S.V. om de poulewinst. Dat gebeurt aan de Spoorlaan om 14.30 uur in Zwammerdam.

Meer berichten