Logo kobr.nl
Kaylee Schellingerhout legt aan voor één van haar 4 doelpunten.
Kaylee Schellingerhout legt aan voor één van haar 4 doelpunten. (Foto: )
Sport

Overwinning dames 1 BZ&PC smaakt naar (zoeter)meer

  Sport

Bodegraven - Dames 1 van BZ&PC speelde zaterdag 14 september thuis de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegenstanders was WZC (SG) dames 1 uit Zoetermeer, het team van coach Ton Kloosterman, die vorig seizoen afscheid nam bij BZ en terugkeerde naar zijn oude club.

Extra gemotiveerd om te winnen schoten de Bodegraafse dames uit de startblokken. In de eerste periode kwamen ze maar liefst 7 keer tot scoren. Daarna liep de productiviteit wat terug, en liet WZC via vooral afstandsschoten ook regelmatig van zich horen. Toch bleef BZ gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij. En ondanks dat de ploeg moest wennen aan elkaar en de nieuwe spelregels, waren er weer als vanouds leuke combinaties te zien. Door matige afronding werden veel kansen helaas niet verzilverd, maar de overwinning kwam nooit in gevaar. Einduitslag: 15-10. Een prima teamprestatie, die meer dan genoeg aanknopingspunten biedt voor het vervolg van het seizoen.

Jary Göbel over zijn eerste wedstrijd als damescoach bij BZ: "De kop is eraf. Na een prima 1e part werden de vele kansen die volgden in de wedstrijd helaas niet benut. Volgende week staat een mooie tegenstander te wachten in de 1e ronde van de beker: de reserves van Polar Bears."

De dames volgend weekend in actie zien? De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 21 september om 18 uur in zwembad De Peppel in Ede.

Periodestanden: 7-3; 9-5; 13-8; 15-10

Bijzonderheden: Keepster Noah Boswinkel stopte een penalty

Meer berichten