Logo kobr.nl
Foto:

Goud voor Lieke van Leeuwen op Vlaams kampioenschap synchroonzwemmen

  Sport

BODEGRAVEN - Op zondag 16 februari nam de regioploeg synchroonzwemmen van regio West deel aan het Vlaamse Kampioenschap voor miniemen.

Binnen de regio KNZB West is een regioploeg synchroonzwemmen opgericht voor de leeftijdscategorie 10-12 jaar. Lieke van Leeuwen van BZ&PC zwemt in deze ploeg mee. Het idee van deze groep is om de jonge talentjes uit de verschillende verenigingen de gelegenheid te geven om op hoog niveau een groepsnummer aan te leren met als doel deel te nemen aan een internationale wedstrijd.

Op 16 februari vond in de ochtend eerst het techniekonderdeel plaats. Lieke van Leeuwen van BZ&PC behaalde hier 57,4169 punten en eindigde op de vijfde plek. Ze was hiermee de hoogst scorende Nederlandse deelneemster. In totaal eindigde het team van regio West op het techniekonderdeel op een tweede plaats. In de middag werden de uitvoeringen gezwommen. De uitvoering van de regioploeg werd zo goed neergezet dat zij de hoogste score van de wedstrijd haalden van 58.300 punten. Dit gecombineerd met de punten voor het techniekonderdeel gaf een resultaat waarvoor zij het gouden eremetaal kregen omgehangen!

Meer berichten