Logo kobr.nl
Foto:

Prachtig windsurfweekend

  Sport

REEUWIJK - Geholpen door het mooie weer, een goede wind en mogelijk ook door de sociale beperkingen als gevolg van het coronavirus leeft de windsurfsport weer helemaal op in Reeuwijk.


Het was afgelopen weekend druk op het water en het veld voor Windsurfclub Reeuwijk (WSCR). De windsurfclub was weliswaar gesloten conform de richtlijnen van de overheid, maar de leden konden gelukkig gewoon bij hun surfspullen en daar werd dit weekend veel gebruik van gemaakt.

WSCR heeft dit weekend ook een nieuwe activiteit gelanceerd: 12Foil (spreek uit 'One-Two Foil' – 'Want to Foil'). Het is een surfplank met een draagvleugel als vin. Het zogenaamde 'windfoilen' is een nieuwe discipline binnen het windsurfen.

WSCR heeft speciaal voor de leden een windsurffoil aangeschaft, zodat leden op een laagdrempelige wijze kunnen kennismaken met deze nieuwe tak van sport en hiermee hard en laag over het water kunnen scheren.

Het is jammer dat er na het windsurfen niet gezellig nagepraat kon worden in de kantine van WSCR en de 12Foil niet live aan deze actieve groep kon worden gepresenteerd, maar dat komt later wel weer als corona is overgewaaid.

Meer berichten