Logo kobr.nl
Foto:

Sporttips voor thuis van hardloper Danny Binnendijk

  Sport

BODEGRAVEN - De prestaties van Danny Binnendijk zijn niet onopgemerkt gebleven in de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk. Hij heeft namelijk al een aantal hardloopwedstrijden in onze omgeving gewonnen. Daarom is hem gevraagd om een tips te geven om te blijven bewegen in je eigen huis.

Danny: "Het sporten is op dit moment moeilijk om buiten te doen, maar gelukkig zijn er thuis ook voldoende opties om te bewegen." De oefeningen die Danny heeft bedacht, kunnen in huis of in de tuin worden uitgevoerd. Het zijn oefeningen die je samen met je partner of kind kunt doen. "Dit verhoogt ook nog eens het plezier en je kunt je smartphone met een goede reden wegleggen." Hier volgen de tips van Danny. "Veel plezier met het sporten in je tuin!"

De beweegtips

• Pak twee emmers en een bal. Ga tegenover elkaar staan met de emmers. Probeer vervolgens de bal in de emmer te gooien, terwijl de ander de emmer vasthoudt. Probeer te spelen met de afstand. Hoe verder je van elkaar staat, hoe moeilijker het is!

• Maak je eigen bowlingbaan. Zoek een of meerdere voorwerpen, zoals plastic bekers of flessen, en zet deze op een paar meter afstand in je tuin. Kijk dan wie het eerst een strike kan gooien met een bal.

• Probeer een bal samen honderd keer over te gooien. Als dit te moeilijk is, verander je de afstand of het aantal. Hoe dichterbij je staat, hoe makkelijker het overgooien is.

• Ga zitten tegenover je partner en/of kind. Rol dan een bal over naar elkaar zonder dat je van je plaats komt. Dit is moeilijker dan het lijkt!

Meer berichten