Logo kobr.nl
Jora de Swart, Anna Verbunt en Anna van der Valk
Jora de Swart, Anna Verbunt en Anna van der Valk (Foto: )
Sport verbindt

De meiden van CVC

  Sport

REEUWIJK - Op een stormachtige zaterdag treffen we drie enthousiaste voetbalsters van CVC. De 13-jarige Anna Verbunt, de 15-jarige Jora de Swart en de 14-jarige Anna van der Valk. Alle drie voetballen ze al jaren bij CVC. Ze leggen uit waarom het zo’n leuk spelletje is.

"Je bent lekker buiten op het veld, weer of geen weer. Je bent fysiek bezig en als het kan een beetje ruig, slidings maken, je schouder erin zetten, dat soort werk." Unaniem zijn ze van mening dat dames meer overzicht houden tijdens het spel. "Ze gunnen elkaar de bal bij het maken van doelpunten, terwijl jongens eerder voor zichzelf gaan."

CVC heeft weinig meiden, dus spelen Anna, Jora en Anna in gemengde teams, wat ook wel weer wat heeft. "Als meisje heb je dan extra uitdaging. Jongens zijn nu eenmaal fysiek sterker, dus moet je het van je techniek hebben." Regelmatig onderschat de tegenstander de kwaliteiten van de dames. Het geeft vervolgens natuurlijk een enorme kick als je die gasten er toch uitrent! Het geeft een boost aan adrenaline en de motivatie om vooral dóór te gaan. Dus gaat het de meiden tijdens de trainingen om het technisch beter worden in passen, schieten en de bal op maat aangeven. Dat je conditie daarbij goed op pijl moet blijven, spreekt voor zich.

Jora is op voordracht van haar trainer gescout en uitgenodigd om bij Feyenoord en Excelsior te komen trainen. Jora is goed, zo bevestigen de beide Anna’s: “Ze loopt de meeste jongens eruit en scoort veel.” Jora: “Ik houd wel van uitdaging. Te makkelijk je tegenstander voorbij lopen, is niet leuk. Toch gaven de eerste trainingen bij Excelsior/Feyenoord mij wel veel stress. Ik was zo zenuwachtig, niet normaal!”

Voetbal is een teamsport. Je wint of je verliest samen, dus moet je je met elkaar volledig inzetten, anders word je nooit kampioen. En als je alles hebt gegeven, is verliezen niet erg.

Sport verbindt
Sport verbindt en verbroederd. Zoveel verschillende sportverenigingen binnen onze gemeente waar iedereen zich sportief kan uitleven. Wat is er zo leuk aan jouw vereniging? Ook je verhaal vertellen in deze rubriek? Mail naar redactie@kijkopbr.nl.

Meer berichten