Logo kobr.nl
Foto:

Goudse Reddingsbrigade hervat training en zwemles

  Sport

REGIO - Na een lange stop hebben de wedstrijdzwemmers van de Goudse Reddingsbrigade (GRB) eindelijk hun trainingen hervat. Het Groenhovenbad is inmiddels een paar weken geopend en na inschrijving kan een kleine groep 'lifesavers' meerdere keren per week deelnemen aan de trainingen.

In de afgelopen weken hebben de zwemmers zeker niet stil gezeten. Om fit te blijven werden verschillende individuele hardloop-, fiets- en zwemchallenges georganiseerd. Via sportapps werden de resultaten onderling gedeeld en zo ontstond een sportieve, maar ook fanatieke strijd om de hoogste plek in het eindklassement te behalen.

Een belangrijk onderdeel van de lifesaving sport is het zwemmend redden in open water en op het strand. Vanaf deze week traint het wedstrijdteam weer wekelijks bij de

Reeuwijkse Surfplas. De trainingen bestaan voorlopig uit hardlopen, zwemmen en aangepaste wedstrijdonderdelen. Het gezamenlijk gebruik van clubmateriaal zoals surfboards is conform de RIVM-richtlijnen nog niet toegestaan.

Zwemlessen aangepast
Een aantal weken geleden is de GRB weer begonnen met het geven van zwemlessen. Dit is een uitdaging voor de instructeurs, want hoe geef je les terwijl je ook alle maatregelen in acht neemt? De moeilijkheid zit hem in het lesgeven aan kinderen die beginnen met leren zwemmen (niveau 1, 2 en 3). Daar staan de instructeurs in het water dicht bij de kinderen om les te geven, maar vooral om de veiligheid van deze onervaren kinderen te waarborgen. Ondanks overleg met diverse partijen zijn de instructeurs niet tot een manier gekomen om dit op een veilige en verantwoorde wijze vorm te geven. "Wij hopen na de zomervakantie de zwemlessen voor deze groepen (wellicht in aangepaste vorm) weer te kunnen starten," aldus de GRB.

Alle andere leden van de GRB zijn wel aan het zwemmen. Voor hen zijn de lessen zwemmend redden een hele puzzel door alle maatregelen. De zwemmers mogen onderling wel dicht bij elkaar komen, maar elkaar niet vast pakken. Dat maakt het oefenen van ongevalletjes en bevrijdings- en vervoersgrepen vrijwel onmogelijk. Gelukkig zijn de instructeurs met hun leerlingen samen op zoek naar leuke alternatieven en wordt er met veel plezier gezwommen.

Meer berichten