Logo kobr.nl
Foto:
Sport verbindt

'Wennen hoor, zo’n juf- titel'

  Sport

BODEGRAVEN - Door Oefening Sterk, dat is nou precies het leuke aan turnen volgens de 20-jarige Eva Penders. Als 2-jarige dreumes werd ze lid van de vereniging bij de Peuter Pret.

Eva: “DOS is een relatief kleine vereniging waar iedereen vrijwel iedereen kent. Verschillende keren per jaar zijn er wedstrijden waar je als vereniging samen optrekt; onderlinge wedstrijden, Happy Gymnastics met verenigingen uit de buurt en voor de selectie zijn er regionale wedstrijden. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen niveau meedoen aan de wedstrijden. Er zijn ook jongens bij DOS zij specialiseren zich in het freerunnen. Het jaarlijkse weekendje kamp met alle leden en de slot barbecue werken ook mee aan het versterken van die onderlinge band.”

Bovenal gaat het natuurlijk om turnen. Nieuwe elementen aanleren op diverse toestellen. Net zolang tot je ze in de perfectie onder de knie hebt. Een uitdaging met jezelf. Voor Eva is het aller leukste ‘het over de kop gaan’ bij de springroep. Salto’s, overslagen dat soort sprongen, vooruit, achteruit en dat allemaal op de tumblingbaan of met behulp van de trampoline.

De meeste leden komen op jonge leeftijd en gaan na verloop van tijd naast het turnen ook les geven. Eerst als assistent van de leiding en na een opleiding worden ze dan zelf de juf van zo’n groep (wennen hoor, zo’n juf- titel). Het leuke aan training geven is volgens Eva het aanleren van de elementen aan haar meiden (8-9 jaar). Eva: ”Zonder dat ze het zelf bewust doorhebben worden ze steeds beter en opeens lukt het ze en zijn ze zo trots op zichzelf!”

Meer berichten