Onderlinge jeugdwedstrijd bij Rohda’76.
Onderlinge jeugdwedstrijd bij Rohda’76. Foto: Annemiek van der Meer

Rohda’76: onderlinge wedstrijden vergroten saamhorigheidsgevoel

Sport Sport

BODEGRAVEN - JO17 tegen JO19. Of deze: JO10-2 tegen JO9-1. En wat te denken van MO17 tegen JO15-2? Tja, je moet wat, nu de KNVB de competitie noodgedwongen ‘on hold’ heeft gezet vanwege de coronamaatregelen. Gelukkig mogen de jeugdelftallen wel zonder beperkingen blijven trainen én onderlinge wedstrijden spelen op zaterdag.

En dat laatste gebeurt dan ook volop bij Rohda’76. “Ze zijn lekker aan het voetballen,” meldt Wijno Verweij vanuit de commissiekamer. Hij waakt over de programmering: jongens tegen jongens, meisjes tegen meisjes, maar ook jongens tegen meisjes. “De meisjes van MO17 hebben bijvoorbeeld tegen de jongens van JO15-2 gespeeld,” weet Verweij.

Opgewassen
Soms zijn de onderlinge krachtsverhoudingen opvallend miniem, soms levensgroot. Dat laatste merkte Annemiek van der Meer. De leidster van MO13 zag dat haar speelsters niet waren opgewassen tegen de twee jaar oudere voetbalsters van MO15. “Over de uitslag zullen we het maar niet hebben,” zegt Van der Meer met een knipoog.

Ook komende zaterdag 14 november laat weer een overvol programma onderlinge wedstrijden zien. Het is goed voor het saamhorigheidsgevoel, maar natuurlijk ziet iedere speler ook weer uit naar het vervolg van de competitie. De KNVB hoopt dat het over twee maanden zover is en mikt op een hervatting op zaterdag 16 januari 2021.

Beeld: Annemiek van der Meer

Advertentie

Categorieën