Hollandse Limes Classic dit jaar vanuit huis | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto:

Hollandse Limes Classic dit jaar vanuit huis

  Sport

ZWAMMERDAM - De organisatie van de Hollandse Limes Classic heeft besloten om het fietsevenement in het Groene Hart dit jaar om te dopen tot een vanuit huis editie. Deelnemers kunnen op zaterdag 10 juli vanuit huis, volledig coronaproof, op ontdekkingstocht langs de Hollande Limes, het voormalige Romeinse Rijk.

Routes
Als deelnemer aan de Hollandse Limes Classic @Home kun je kiezen uit drie verschillende afstanden, namelijk 25, 65 en 110 kilometer. Iedereen kan meedoen, op de gewone fiets, mountainbike of wielrenfiets. Na inschrijving ontvangen deelnemers van de organisatie een startpakket, met daarin de gekozen route en verschillende streekproducten. De route kunnen deelnemers vanuit hun eigen huis fietsen.

NIGRVM PVLLVM
Organisatiepartner Ipse de Bruggen stelt op 10 juli speciaal voor de Hollandse Limes Classic haar deuren open om het castellum NIGRVM PVLLVM te bekijken. Tevens zijn op het terrein van Ipse de Bruggen de wereldberoemde Zwammerschepen gevonden. NIGRVM PVLLVM heeft een bijzondere tentoonstelling ingericht met vondsten uit die tijd. Tijdens de Hollandse Limes Classic biedt Ipse de Bruggen deelnemers aan om deze unieke tentoonstelling te bekijken en is er de mogelijkheid om een Romeins bakje koffie te drinken. Dit wordt volledig verzorgd door de cliënten van Ipse de Bruggen.

Van stad naar land
Naast de Romeinse vondsten fietsen de deelnemers ook langs verschillende lokale boeren, verbonden via de Groene Hart Coöperatie. Hier kun je als deelnemer genieten van een lokale lekkernij. Zo zet de organisatie zich in om stad en land met elkaar te verbinden. Ook Hoogvliet supermarkten heeft zich reeds aangesloten als partner van de Hollandse Limes Classic @Home. Hoogvliet vindt het belangrijk om in deze lastige tijd beweging te stimuleren en ziet in dit coronaproof evenement een passend initiatief. Hoogvliet heeft daarnaast een warme band met de STREEK boeren en draagt hen graag een warm hart toe.

Meedoen
Wil jij meefietsen met deze @home-editie van de Hollandse Limes Classic? Dat kan. De inschrijving is inmiddels geopend via de website. In de dagen voor het evenement ontvang je het mooie startpakket met de gekozen route thuis. Zo kan je op zaterdag 10 juli op ontdekkingstocht over de Hollandse Limes en ondersteun je de lokale ondernemers in het Groene Hart. Het inschrijfgeld voor dit evenement is 27,50 euro. Voor meer informatie en inschrijven: www.hollandselimesclassic.nl.

Meer berichten