<p>De hardlopers van Sportclub Reeuwijk bieden de cheque met 300 euro aan aan Buurtsportcoach Pim Lokhoff.</p>

De hardlopers van Sportclub Reeuwijk bieden de cheque met 300 euro aan aan Buurtsportcoach Pim Lokhoff.

(Foto: )

Hardlopers Sportclub Reeuwijk halen 300 euro op voor Spieren voor Spieren

  Sport

BODEGRAVEN - Negen atleten van Sportclub Reeuwijk hebben in drie weken het mooie bedrag van 300 euro opgehaald voor de stichting Spieren voor Spieren. De hardlopers deden in verschillende samenstellingen mee aan de 30 kilometer lange BoRe Route, die door diverse kernen van de gemeente liep. Ze verdeelden de afstand over drie zaterdagen.

“Het was leuk om weer eens voor een doel te lopen,” aldus Brigit Verkleij, een van de deelnemers. Net als veel andere sporters hebben de hardlopers van Sportclub Reeuwijk het afgelopen jaar vanwege corona moeten doen zonder georganiseerde hardloopevenementen. Ook de trainingen op de baan en het wekelijkse rondje om de Surfplas zijn er vanwege de pandemie maandenlang bij ingeschoten; er is dus veel solo gelopen. Het was clubgenoot Jenny Verstegen die voorstelde het surfplasrondje een paar keer te vervangen voor de BoRe Route.

Gelukkig zijn de meeste beperkingen voor sporten in de buitenlucht inmiddels verleden tijd en kunnen de lopers ook weer in een grotere groep lopen. Dat er ook eens andere routes dan het gebruikelijke rondje om de Surfplas werd gelopen is ook goed bevallen. “Heerlijk gelopen in alle kernen van onze gemeente, waar we hebben genoten van de mooie natuur,” blikt loopster Sandra Roland terug. “Dat we daarmee ook nog eens een leuk bedrag voor de Stichting Spieren voor Spieren hebben opgehaald, maakt het evenement extra bijzonder.”

“Ook met slecht weer gingen we er gewoon voor,” aldus Johan Grootscholten. “Dat maakte het lopen op die dag dat het zo regende het eigenlijk extra leuk,” vult mede-hardloper Richard Verstegen aan. “Juist omdat we met zo’n gezellige groep lopen hielpen we elkaar de elementen te trotseren en er gewoon voor te gaan.”

Buurtsportcoach Pim Lokhoff van Sport en Welzijn Bodegraven Reeuwijk, bedenker van de route, heeft zaterdag 29 mei de cheque van 300 euro in ontvangst genomen. Hij is blij met het mooie bedrag. “Met dit geld krijgen kinderen met een spierziekte meer mogelijkheden om te bewegen. Het geld kan ook gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek.”

Meer berichten