Foto:

Vriendenschaar blijft actief

  Sport

BODEGRAVEN - Inmiddels hebben we allemaal ondervonden welke beperkingen ons dat gebracht heeft, niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook op korfbalgebied. Zo ligt de competitie er al een behoorlijk aantal maanden uit, maar toch is er geprobeerd om er nog een positieve draai aan te geven en op de zaterdagen ook bezig te blijven!

Zo is een vrijwilliger van Vriendenschaar al maandenlang bezig om bijna iedere zaterdag iets te organiseren. Hetzij in de vorm van de zogenaamde korfbalchallenge, hetzij in de vorm van onderlinge wedstrijdjes. Deze worden georganiseerd voor onze jongste jeugdspelers (de F) tot en met de senioren.

Het is natuurlijk erg jammer dat er geen publiek bij deze wedstrijden mag komen kijken, maar ook daar is iets op gevonden. Nu worden álle wedstrijden gefilmd. Vele ouders hebben hun weg inmiddels elke zaterdag gevonden naar de livestream. Dat filmen gebeurt natuurlijk niet vanzelf. Hiervoor zijn twee junioren verantwoordelijk: Thijs van den Hoven en Wietse Habben Jansen. Zij zijn elke zaterdag de hele dag paraat om alle wedstrijden te filmen. Petje af voor deze jongens!

Niet alleen de F tot en met de senioren waren de afgelopen maanden actief, ook de aller, allerkleinsten konden genieten van spelletjes en korfbalvormen: de Kangoeroes. Deze kinderen van 3 tot en met 6 jaar zijn zo dapper om zonder hun ouders op zaterdag mee te doen met de Kangoeroe Klup. Hopelijk kan Vriendenschaar in het nieuwe seizoen weer van start als vanouds.

Voor de jongsten is er bovendien elke week een ander thema qua teamnamen. Zo weet de jeugd inmiddels een heleboel van o.a. vissen, schoonmaken, dieren die een winterslaap houden, foute Kerst, trekvogels, lente, Sinterklaas, bevrijding (rondom 5 mei) en vreemde beroepen. Het leuke van deze opzet is ook, dat kinderen soms ‘teamoverschrijdend’ met en tegen elkaar spelen. Zo leert de Vriendenschaarjeugd elkaar meer en meer kennen en kunnen ze bovendien alvast eens ruiken aan fysiek en tactisch een tandje hoger.

Meer berichten