Afbeelding

‘Samen kom je heel ver’

Sport Sport verbindt

Dorpse gezelligheid is het cement tussen de leden. Hele families die meedoen waardoor er altijd wel iemand op de tribune zit. Als dames 1 thuis speelt zit de tribune helemaal vol. 

door Marlien van Leeuwen

Dames 1 heeft het ver geschopt. Ze spelen een leuk potje zoals Anne van Hoorn dat noemt. Maar op het vijfde niveau van Nederland spelen is toch net wat meer. In 2019 werden ze kampioen. De kampioenswedstrijd werd gespeeld met een overvolle tribune waar de kinderen van haar klas (groep 7/8) met spandoeken op de tribune zaten. En joelende supporters, die stimuleren enorm. 

Niet alleen volleybal, er wordt van alles georganiseerd. Elk jaar wordt afgesloten met een themafeest wat telkens door een ander team georganiseerd wordt. Beachvolleybal, ook wel het graspollen toernooi door de tegenstanders genoemd. Het zand wordt op een weiland gestort en als je maar fanatiek genoeg speelt, komen de graspollen vanzelf bloot te liggen. Online Bingo. Met elkaar naar de Nederlandse finale van de damesteams in Apeldoorn. Het oliebollentoernooi rond de Kerst waarbij ieder lid een introducé mag meenemen. Dit is inmiddels al zo populair dat er een jeugd- en een seniorentoernooi georganiseerd moet worden. De Nieuwjaarsborrel om met elkaar op het nieuwe jaar te proosten. Met daarbij de verloting om de kas te spekken. En de bbq niet te vergeten voor de inzet van alle vrijwilligers. 

Het nieuwe seizoen wordt ook weer op een ludieke manier geopend. Anne: “Volleybal is een teamsport waar je elkaar echt nodig hebt. Oftewel, je bent zo sterk als de zwakste schakel. Bovenhands of onderhands serveren, een spelverdeler, een paser, een loper en een verdediger. Als je hoger speelt, kom je op een vaste positie te staan. Die waar jij het best in uitkomt. Er wordt nog altijd gedraaid maar je zoekt snel je eigen positie weer op.” Ook Anne beaamt dat de Driebrugse volleybal club er een is van ons kent ons. “En zoals dat op een dorp gaat, sta je ook voor elkaar klaar. Toen corona huishield, konden we op het veld van WDS terecht. Zo gaat dat op een dorp in overleg met elkaar kom je heel ver.”

Advertentie

Categorieën