Julia Vergeer in actie voor RVC' 33
Julia Vergeer in actie voor RVC' 33 (Foto: )
Jumbo Voetbalchallenge

Drie vragen aan jeugdspeler Julia Vergeer

  Sport

De Jumbo Voetbalchallenge is in volle gang! Vrijdag 17 september was het de beurt aan RVC’33 om de felbegeerde cup te bemachtigen. Gedurende de challenge stellen we elke week een aantal vragen aan een speler uit de jeugd. Deze week: Julia Vergeer (12) van RVC’33.

Julia, stel jezelf eens voor

Ik ben Julia Vergeer, 12 jaar oud, speel in de MO15 en ben aanvoerster. Ik ben de jongste van het elftal en speel vaak tegen grotere en langere meiden. Ik vind dat erg leuk, want dan moet ik extra mijn best doen en dan is het nog leuker als we winnen. Ik zit in de tweede klas van de middelbare school en wordt in november 13 jaar.

Wat vind je leuk aan voetbal?

Ik vind het leuk om met zijn allen samen te sporten en het is altijd gezellig om met vriendinnen in een team te spelen. Ik speel op het middenveld aan de linkerkant en soms aan de rechterkant. Je kunt op deze positie veel rennen, dat vind ik leuk. Je moet overal bij meehelpen dus je staat nooit stil.

Mijn favoriete speelster is Oranje-leeuwin Daniëlle van de Donk, omdat ze net zoals ik ook middenvelder is. Ze is supersnel en het is leuk om naar haar voetbalkunsten te kijken.

Wat maakt RVC’33 zo leuk om voor te spelen?

Het is een leuke club in het dorp waar je iedereen kent die er speelt. Het is altijd gezellig in de kantine na de wedstrijd en na de trainingen. Er worden ook veel leuke dingen voor de jeugd georganiseerd. 

Meer berichten