Atletiekjeugd op dreef in Gouda en Leiden

Sport

Reeuwijk - Atletiek

Terwijl de junioren op vrijdagavond 22 april aan hun warming up begonnen voor een extra training, spoot de sproei-installatie het middenveld van de atletiekbaan spontaan en rijkelijk en vooral heel erg lang in het rond. Met de wind erbij leverde dat een gratis spektakel op…de Aquanura in de Efteling valt erbij in het niet. Lastig alleen, als je tussen dat opgespoten slootwater door wilt trainen. En dit keer stond er nota bene een discus clinic gegeven door erelid en wereldkampioene Tine Schenkels op het programma…toch wel fijn dat van CVC twee man sterk naar het sportpark kwam om de kraan dicht te draaien. En daarna kon er gewerkt worden aan de fijne kneepjes van discuswerpen…een eeuwenoud, maar verdraaid lastig onderdeel van de moeder aller sporten. Nou, als er ééntje is die je daarmee verder kan helpen, dan wel de meervoudige wereldkampioene.

Daags erna werd de eerste ZHM (Zuid-Hollands Midden) C/D junioren blokmeerkamp gehouden in Leiden. Op de prachtige atletiekbaan van Leiden Atletiek mochten Ruben, Thiago, Sydney, Janno, Robin, Kyara, Evi, Manouk en Aelin hun beste kunnen laten zien. Wat vooral opvalt bij dit stel tieners is de onderlinge band, de samenwerking, waarbij de jongens en meisjes elkaar stimuleren, aanmoedigen, opzwepen, feliciteren, opbeuren en dollen…daar zou mening volwassen team een voorbeeld aan kunnen nemen! Alle atleten hebben een heerlijke middag gehad en menig PR werd verbeterd. Top 10 eindklasseringen vielen ten deel aan Janno de Pater (7e plaats, 23,20 sec. op de 150m / 6.22 m bij het kogelstoten / 1.25 m hoogspringen), Robin Hermeler (9e plaats, 23,77 sec. op de 150m / 6.76 m bij het kogelstoten / 1.25 m hoogspringen) en Aelin Smits (9e plaats, 23,29 sec. op de 150m / 17.49 m bij het speerwerpen / 4.50 m polsstok verspringen).

De pupillen waren diezelfde dag aan de eerste ZHM Athletic Champs competitie begonnen, die werd georganiseerd bij AV Gouda in het Groenhovenpark. Mila, Luca, Noor, Odin, Micha en Timon namen in het kenmerkende rood-wit-blauw van Sportclub Reeuwijk deel aan de wedstrijd. Deze begon zoals altijd met een estafette run op het middenveld, gevolgd door verschillende onderdelen. Veel pupillen van Sportclub Reeuwijk vielen in de prijzen met hun team. Een opvallende prestatie was de 1.400 meter die Noor van den Heuvel aflegde bij het onderdeel “meters maken” (4 minuten hardlopen).

Het was derhalve een succesvol, sportief en geslaagd weekend voor de jeugd van Sportclub Reeuwijk.