Beeld: Sportfotogaaf
Beeld: Sportfotogaaf

Met 5-1 winst piekt ESTO op het juiste moment

Sport Sport

BODEGRAVEN - DoCoS uit Leiden was het slachtoffer van een sterk ESTO. Hoewel deze ploeg slechts enkele plaatsen lager stond op de ranglijst, zegt dat niets over hun kwaliteit en de afloop van het seizoen. Met uitzondering van de twee bovenste en onderste ploegen konden alle ploegen zomaar in de nacompetitie voor degradatie belanden. ESTO was zich daar duidelijk van bewust en speelde één van de beste wedstrijden van het seizoen. Dit duel won ESTO met 5-1.

Met scherpte en veel druk op de bal was al gauw de modus gevonden om DoCoS succesvol te bestrijden. In de 20ste minuut betaalde dat zich uit. De prima spelende Yannick Saeijs werd aan de bal gezet. Na een paar dribbelpassen poeierde hij met een fraai afstandsschot de 1-0 binnen. Een minuut later miste Jesper den Besten een goede kans op de 2-0 en vond Tim van de Lagemaat daarna ook nog de kruising van paal en lat. Naarmate de eerste helft vorderde, herstelde DoCoS zich. Deels ook doordat ESTO wat terugviel. Het kwam goed weg toen DoCoS bij een tweetal goede mogelijkheden het vizier nog niet scherp had.

Binnen twee minuten na de rust zette Wouter-Jan Bos met een snelle inworp Pim de Visser voor de Leidse doelman. Zijn slimme boogbal vanuit een moeilijke hoek verdween in het doel. In de 53ste minuut haalde DoCoS doelman Mitchel van Abswoude buiten het strafschopgebied de doorgebroken Coen de Groot onderuit. De prima scheidsrechter Ed Toonen greep direct de rode kaart en de Leidse reserve doelman kon aantreden om de vrije trap te keren.

Met een man meer voerde ESTO de druk nog verder op. De ongrijpbare Pim de Visser leverde na een fraaie solo het derde doelpunt af. Toch moest ESTO even slikken toen een aanvaller van DoCoS wegdraaide en binnenschoot voor de 3-1. Nog geen minuut later werd dit gecorrigeerd dankzij een slim voorzetje van Bos naar het hoofd van Jesper de Heij voor de 4-1. In de 74ste minuut maakte Yannickzijn tweede doelpunt en bepaalde daarmee de eindstand op 5-1.

Beeld: Sportfotogaaf
Beeld: Sportfotogaaf
Beeld: Sportfotogaaf