Verbeten duel op het middenveld.
Verbeten duel op het middenveld. Foto: Don van der Meer

ESTO heerst in finale ReBo-cup

Sport

In de finale om de ReBo-cup kostte het ESTO weinig moeite om Rohda’76 te onttronen als titelhouder. In de eindstrijd won het team van Koos van Zoest vrij eenvoudig: 3-0.

door Ad van den Herik

3 jaar geleden staken de voetbalclubs uit Bodegraven-Reeuwijk de koppen bij elkaar. Zij spraken af om jaarlijks als voorbereiding op de nieuwe competitie een heus voetbalkampioenschap te organiseren met als inzet de zogenaamde ‘ReBo-cup’. De gemeente telt maar liefst zeven voetbalclubs, maar tot nu toe zag De Rijnstreek af van deelname en schreef vv Bodegraven alleen in voor de eerste editie in 2021. Dat betrof toen nog een eendaagstoernooi waar RVC’33 zich de beste toonde. Vorig jaar trad Rohda’76 op als organisator van de finaledag en hield de beker op het eigen complex na een gewonnen strafschoppenserie tegen RVC’33.

Geen vuist

Afgaand op de uitslagen van de poulewedstrijden zouden ESTO en Rohda’76 dit jaar aan elkaar gewaagd zijn. ESTO was RVC’33 met 2-0 de baas en Rohda’76 kende geen moeite met WDS (1-7) en CVC (1-5). Maar van een gelijk opgaande finale was geen sprake. Vanaf het begin domineerde ESTO het onderlinge treffen en kon Rohda’76 nauwelijks een vuist maken. “We hebben verdiend verloren, daar valt weinig op af te dingen,” moest Rohda’76-trainer Arjen Linstra erkennen. 

Toch duurde het een klein half uur voordat Yannick Saeijs met een knal van afstand voor de 1-0 zorgde. Op slag van rust had keeper Luc Spannemaker weer het nakijken op een inzet van Reduan Laughmani: 2-0. Nog geen minuut later stond Rohda’76 met tien man toen Vincent Vermeer zijn tweede gele kaart incasseerde, dus rood.

Fit

Het was aan de coulance van scheidsrechter René Sinke en ESTO-trainer Koos van Zoest te danken dat Rohda’76 na de rust toch weer elf spelers binnen de lijnen mocht brengen. Veel hielp het niet voor het team van Linstra. ESTO bleef de bovenliggende partij en zag dat met een doelpunt van invaller Thomas Mouthaan beloond: 3-0. Een klein kwartier voor tijd noopten een hoosbui en (dreigend) onweer arbiter Sinke de wedstrijd voortijdig te beëindigen en daar had iedereen vrede mee.

“We zijn pas twee weken bezig, maar iedereen is al redelijk fit. Ik begin liever wat later met trainen, zodat we compleet zijn en iedereen op hetzelfde niveau zit. Dat vind ik prettig. Zes weken voorbereiding op de competitie vind ik voldoende,” motiveert winnend coach Van Zoest zijn aanpak.

Onderonsje

De strijd om de derde en vierde plek was een Reeuwijks onderonsje, waarin RVC’33 een maatje te groot was voor CVC: 5-0. Het Driebrugse WDS kende weinig moeite met Gouda (8-3), dat zo aardig was om op de finaledag het deelnemersveld tot zes te completeren (uiteraard buiten mededinging).

Advertentie

Categorieën