Logo kobr.nl
Foto:

Bibliotheek zet bedrijven in de kijker

  Zakelijk

BODEGRAVEN-REEUWIJK - De eerste editie van het evenement 'Bedrijven in de kijker', georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen, was een daverend succes. De theaterzaal van Cultuurhuys de Kroon barstte uit zijn voegen. Rond de tachtig werkzoekenden uit Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk en Zuidplas woonden de presentaties bij van zeven ondernemers.

De avond werd geopend door wethouder Martin Kraaijestein. In zijn openingsspeech gaf hij aan verrast te zijn door het grote aantal belangstellenden. Verder noemde hij het belangrijk dat de Bibliotheek dit soort evenementen blijft organiseren. Wethouders Inge Nieuwenhuis (Bodegraven-Reeuwijk) en Jan-Willem Schuurman (Zuidplas) waren ook aanwezig.

Tijdens Bedrijven in de kijker presenteren bedrijven en organisaties uit verschillende sectoren zich. Bezoekers krijgen informatie over de bedrijven en organisaties zelf, de sector waarin zij werkzaam zijn, eventuele vacatures, scholingsmogelijkheden en sollicitatieprocedures.

De Bibliotheek wil met dit evenement werkzoekenden helpen hun netwerk en daarmee hun zelfvertrouwen te vergroten en verbindingen leggen tussen personen en organisaties. Na de presentaties was er tijdens een netwerkborrel uitgebreid de gelegenheid om in gesprek te gaan met de aanwezige bedrijven. Zowel aanwezige werkzoekenden als ondernemers gaven na afloop van de avond aan waardevolle gesprekken te hebben gevoerd.

Gezien de grote belangstelling van zowel bedrijven als werkzoekenden zal de volgende avond met Bedrijven in de kijker dit jaar nog een keer plaatsvinden, hoogstwaarschijnlijk in Bodegraven-Reeuwijk.

Meer berichten