Logo kobr.nl
Foto:

Grootse opening melkfabriek

  Zakelijk

BODEGRAVEN - De opening van de melkfabriek van de familie Oostdam is niet ongemerkt verlopen. Ruim 150 personen waren op 19 februari aanwezig op het erf, waar de openingshandeling verricht werd door Michiel Muller (Picnic), Dirk-Jan Knol (loco-burgemeester), André van Troost (CEO Lely) en Jorden en Yvonne Oostdam (op de foto van links naar rechts).

Na de opening volgde een rondleiding op de boerderij en natuurlijk konden de bezoekers het proces waarin de melk wordt gepasteuriseerd en gebotteld met eigen ogen bekijken. 'Koecomfort' was het woord dat het meest opviel bij de rondleiding. De inrichting van de stal en de wijze van melken is volledig gericht op het zo comfortabel mogelijk maken van de koe.

De melk, die de comfortabele koeien in ruime mate geven, wordt vrijwel volautomatisch gecontroleerd en gepasteuriseerd. Er wordt niets aan toegevoegd en, in het geval van volle melk, ook niets uitgehaald. Wat in de fles gaat, is puur melk en niets meer of minder. Deze melk wordt vooralsnog alleen via online supermarkt Picnic verkocht. Het is een tegenvaller voor de Bodegraafse liefhebbers van verse melk, want het kaasdorp hoort (nog) niet tot het werkgebied van Picnic. Als het aan de familie Oostdam ligt, komen er echter snel meer afzetkanalen bij.

Meer berichten