Logo kobr.nl
Foto:
Bedrijfsberichten

Kamerling schiet Phoenix te hulp

  Zakelijk

BODEGRAVENDe bewoners van de Phoenix zijn al aardig op weg met het geven van bekendheid aan de Crowdfundingsactie voor de verplichte renovatie van de monumentale schoorsteen naast het pand. Zaterdag 12 september hebben ze slim gebruik gemaakt van Open Monumentendag, wat voor meer bekendheid én donaties heeft gezorgd. Maar ze zijn er nog niet. Gelukkig hebben ze verschillende bedrijven gevonden die ook een financieel steentje willen bijdragen.

Bijvoorbeeld Keurslager Kamerling uit de Kerkstraat. Heel de maand oktober doneren zij bij de verkoop van elke hele grilworst twee euro aan de actie. Iets waar de bewoners heel blij mee zijn. Sinds André van Duin en Janny van der Heiden voorbij zijn gevaren loopt het storm op de heerlijke worsten en helpen ze graag mee met de actie. Gerard Hoogwerf vertelt: “Het is mooi om te zien hoe Bodegraafse bedrijven in actie willen komen! We hebben 12 september een rondje door het dorp gelopen en verschillende bedrijven hebben toegezegd om te sponsoren. Deze actie van Kamerling is fantastisch! Daarnaast hebben we nog meer bedrijven gevonden die bereid zijn mee te helpen. Mooi dat we dit als dorp op kunnen pakken.”

Ralph Segers, eigenaar van handelsnaam ‘SamenInvesteren’, schiet ook te hulp: “Wij zitten in de stenen (vastgoed) en dragen graag ons steentje bij.” Zij gaan voor een financiële bijdrage. Winkels als De Wereldwinkel en Jones&Jones dragen bij aan de GoodieBag die donateurs ontvangen bij een donatie van 50 euro. Ook Dock33, eetgelegenheid aan de Oude Rijn, helpt hier graag aan mee. Vanuit hun restaurant heb je zicht op de Phoenix met bijbehorende schoorsteen. Op deze manier kan ieder bedrijf naar eigen inzicht (financieel of praktisch) iets bijdragen aan deze actie en wordt het echt iets van het dorp.

De Goodiebag worden aan het eind van de actie (eind december) rond gebracht.

Doneren kan via red-de-schoorsteen.kentaa.nl

Meer berichten