Logo kobr.nl
Foto:
Bedrijfsberichten

Kunstobject ‘Pompen of Verzuipen’ op zoek naar andere ruimte in het Groene Hart

  Zakelijk

BODEGRAVEN - Al ruim 5 jaar staat het kunstobject ‘Pompen of Verzuipen’ van de Bodegraafse kunstenaar Marry Buiks in het Fort Wierickerschans in Bodegraven. Vanwege een interne verbouwing op het Fort is de kunstenaar op zoek naar een andere geschikte ruimte (binnen) waar dit kunstwerk goed tot zijn recht gaat komen.

Een andere locatie is natuurlijk erg jammer want het Fort Wierickerschans is een historisch en inspirerend fort waar het object gezien de betekenis van het kunstwerk goed op zijn plek was. Het object ‘Pompen of Verzuipen’ is gemaakt voor de competitie om de Groene Hart Kunstprijs in 2015, met als inspiratiethema ‘Leef mee, met het Groene Hart’.

Het grote object, in zijn geheel ca. 200 x 220 x 50 cm, gemaakt van glas in metaal met gebruik van epoxy en LED-verlichting, wordt door de kunstenaar als volgt omschreven: “De twee stalen zuilen staan symbool voor de grootsheid van het land, de zuil met het groene glas, en van het water, de zuil met het blauwe glas. Tussen de twee zuilen balanceren twee figuren, gemaakt door kunstenares Trudy Dales, die zorgen voor het evenwicht tussen het water en het land en laat zien hoe fragiel de mens is. Het Groene Hart is afhankelijk van mensen, het beheer van de waterstand, het onderhoud en de bebouwing.We moeten een hand uitsteken. Zonder de beheersing van het water is er geen leven in ons mooie Groene Hart.”

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk wil dit object graag ergens in de gemeente plaatsen alleen hebben ze hier op dit moment nog geen geschikte plek voor. Marry Buiks is dan ook op zoek naar een locatie in het Groene Hart, b.v. een bedrijf, een waterschap, een museum, waar dit bijzondere object binnenkort weer te zien zal zijn voor het publiek. Hij ziet de reacties dan ook graag tegemoet.

Meer berichten