Reeuwijkse start eigen praktijk | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto:

Reeuwijkse start eigen praktijk

  Zakelijk

REEUWIJK - Deze zomer heeft Jenny Verstegen een eigen praktijk opgezet, Psychosociale Zorg en Begeleiding. “Een wens die ik al heel lang had werd werkelijkheid. Mijn drang naar onafhankelijkheid en zelfstandigheid heb ik altijd gehad. Na jaren voor een werkgever te hebben gewerkt dacht ik: ‘Nu of nooit’. Ik heb vanaf mijn 18e ervaring in de zorg en begeleiding in diverse (zorg)werkvelden. Altijd heb ik vooruit gewild en uitdagingen opgezocht. Dit was dan ook een perfecte stap voor mij.” Van beroep is Jenny verpleegkundige en zij heeft zich verder gespecialiseerd als sociaal psychiatrisch verpleegkundige en autismespecialist.

Psychosociale zorg en begeleiding richt zich op mensen met lichamelijk, sociale en psychische gezondheidsproblemen. Meestal hebben mensen een hulpvraag die op meerdere vlakken ligt, soms zijn de problemen moeilijk te scheiden, want de mens is één geheel en soms weet je niet waar de problemen vandaan komen. “Alhoewel ik veel kennis heb van autisme doet de diagnose er niet zo toe. Ik ben breed georiënteerd en vele methodes passen bij allerlei uitdagingen. Het gaat om de klik tussen jou en mij,” aldus Jenny.

De samenwerking en de wil om vooruit te komen staan centraal. Samen ervoor zorgen dat je minder beïnvloed wordt door problemen en weer kan genieten van dagelijkse dingen. Psychosociale zorg en begeleiding wil laagdrempelig mensen bereiken die (lang- of kortdurend) hulp en zorg nodig hebben om hun leven weer op de rit te krijgen en weer rust kunnen ervaren. Nog steeds is Jenny werkzaam in de GGZ met daarnaast nu eigen cliënten. “Een leuke combinatie om dit werk nog heel lang te doen en er te zijn voor mijn medemens.”

Leed hoort bij het leven. Niet alle problemen zijn te voorkomen. Helaas is er in onze samenleving niet veel plaats voor het uiten van verdriet en persoonlijke problemen. Mensen lopen te koop met wat er goed gaat en wat ze hebben gepresteerd. Er rust nog steeds een taboe op psychische problemen. Vaak zijn die niet zichtbaar, wat een extra drempel opwerpt om erover te beginnen. Wanneer je dan wel klachten hebt kan je je erg eenzaam voelen.

www.verstegenzorgenbegeleiding.net

Meer berichten