Nieuwe horecaBAAS in het dorp | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto:
Bedrijfsberichten

Nieuwe horecaBAAS in het dorp

  Zakelijk

BODEGRAVEN - Thijs Mansier, PJ Geerlof en Quint Langerak starten Grandcafé en Podiumcafé BAAS; een nieuw concept in het oude pand van Vrienden van de Hoeck. Dylan Lammens, bekend van zijn vele jaren in de horeca van Bodegraven, wordt de bedrijfsleider. Thijs Mansier: “We dachten, als wij weten wat we missen in het uitgaansleven in Bodegraven, moeten we dan niet zelf voor die missende horeca zorgen?”

Een half jaar geleden was BAAS amper een schim aan de horizon. Thijs, PJ en Quint hadden samen al vaker geboomd over wat Bodegraven miste in het horeca-aanbod, maar verder dan dat was het niet gekomen. Maar toen kwam De Hoeck te koop. “Voor veel 25-plussers was De Hoeck ooit dé plek om uit te gaan,” vertelt Thijs. “De jeugd is de laatste jaren echter vertrokken naar PÛHA en de ‘oude jeugd’ is eroverheen gegroeid. Met BAAS brengen wij de 25-plussers terug naar hun oude stek, maar dan in een volwassener concept, met een moderne uitstraling en live entertainment.”

Een avondje brainstormen was genoeg om tot dat idee te komen. Ook hoe de nieuwe tent moest heten was al snel duidelijk. “Een van ons zei: ‘Het moet wel een bazennaam worden.’ Dat bleef gelijk hangen.” De naam is de basis geworden voor de hele uitstraling: een dj-avond kan een ‘platenBAAS’ worden, een muziekavond ‘BAASisakkoorden’ en natuurlijk wordt bedrijfsleider Dylan de kroegBAAS.

De timing van het plan is opmerkelijk. Waarom begin je een nieuw café terwijl de hele horeca op zijn gat ligt? Thijs: “Sommigen verklaren ons voor gek, maar het geeft ons ook de tijd om alles goed voor te bereiden. Bovendien bundelen we onze krachten. Het personeel van restaurant Anders wordt bijvoorbeeld ingezet om te helpen verbouwen. De chefkok blijkt een hele handige gast!”

De ‘bazen’ van BAAS hopen het café in april te openen.

Meer berichten