Afbeelding

Hoe versterk je je immuunsysteem?

Zakelijk Een eigen kijk op

Je hoort er veel over tegenwoordig: je immuunsysteem. Niet alleen met een vaccin, maar ook met ons eigen immuunsysteem krijgen we corona eronder. Dan denk je waarschijnlijk meteen aan meer bewegen en gezonder eten. En dat is een prima plan. Maar! Vergeet niet dat je geestelijke gezondheid een cruciale rol speelt. Als je je niet krachtig voelt, wordt je lichaam dat ook niet. Als je moe bent in je hoofd, heb je geen energiek lichaam.

De wisselwerking tussen lichaam en geest is heel erg sterk. Bewegen heeft een positieve invloed op hoe je je voelt. En andersom geldt: een blij en gelukkig mens heeft zin om te gaan bewegen en goed voor zichzelf te zorgen. Maar als je je rot voelt, is de drempel om te gaan sporten hoog. En kun je de neiging hebben om je gevoel weg te eten. Kortom: onuitgesproken frustraties, onderdrukte emoties of een onbegrepen chronische ziekte belemmeren een gezonde levensstijl.

Bedenk eens hoe het zou voelen als je frustraties, verdriet of verzwegen pijn verdwenen zouden zijn. Hoeveel ruimte er in je hoofd zou zijn om ook fysiek gezond te gaan leven. Wat voor boost dat kan geven aan je immuunsysteem.

Met een paar goede gesprekken ben je al een goed eind op weg om jezelf gezond te maken. En corona én andere ziekmakers eronder te krijgen.

Advertentie

Categorieën