Afbeelding

Wat is voor bedrijven écht relevant aan de energietransitie?

Zakelijk

REGIO - Het duurt nog jaren voor bedrijven niet meer verwarmd worden met aardgas en de energieopwek lokaal plaatsvindt. Moeten ondernemers energiebesparing en duurzame opwek dan toch nu al op de agenda zetten? Het antwoord is een volmondig ja. Want de plannen worden nú geschreven.

De online bijeenkomst over energie & bedrijven in Midden-Holland op woensdag 24 februari, 16.00 tot 18.00 uur gaat over de energietransitie en wat die behelst voor bedrijven. Doel van de bijeenkomst is uit te leggen wat voor ondernemers écht relevant is aan de energietransitie, en te achterhalen hoe bedrijven komende jaren het best kunnen worden ondersteund.

Praktische vragen
De online bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit de regio Midden-Holland en kent een gezamenlijk deel (16.00 tot 17.00 uur) en een deel specifiek voor bedrijven per gemeente (17.00 tot 18.00 uur).

In het plenaire gedeelte vertellen onder meer Teus de Wit en Jan de Boer (Versluys Groep, Bodegraven) hoe ze zijn omgegaan met ‘zon op dak’, waarbij ze vooral ingaan op de praktische vragen die zich voordeden.

Stand van zaken in Bodegraven-Reeuwijk
In het lokale gedeelte maken we kennis met Ton Kwakernaak (A. Kwakernaak BV, Bodegraven). Hij wordt geïnterviewd door Ronald Schilt, voorzitter van de werkgroep Duurzaamheid van OPBR. Daarnaast informeert Iris van der Doelen (gemeente) de bezoekers over de route naar een gasvrije gemeente. Judith van der Horst (Merosch) presenteert het onderzoek dat plaatsvindt op bedrijventerrein Zoutman in Reeuwijk.

Belangenbehartiging
OPBR Duurzaam is de belangenbehartiger van de lokale bedrijven. Tijdens de bijeenkomst krijgen de aanwezigen dan ook ruim de gelegenheid om hun vragen te stellen en hun wensen kenbaar te maken. Wethouder duurzaamheid Kees Oskam beantwoordt aan het einde van de sessie een aantal van deze vragen.

Meld je aan om een link te krijgen naar het event: www.dpgouda.nl/agenda. Meer informatie op: www.opbr.nl

Advertentie

Categorieën