Afbeelding

Pluspunten

Zakelijk Een eigen kijk op

Met alle drukte die er op dit moment in de woningmarkt is, had ik niet eens de tijd om mijn verjaardag te vieren. Door de vele afspraken konden we niet één moment vinden om op kantoor samen een kop koffie en een taartje te nuttigen. Aan de ene kant vond ik dat wel jammer, want juist dit soort momenten zijn zo goed voor de sfeer op kantoor. Aan de andere kant prijs ik me gelukkig dat we het zo goed doen. Want er zijn zoveel MKBbedrijven en zzp’ers die het in deze coronatijden ongelofelijk zwaar hebben. Daar heb ik het echt mee te doen.

Ook voor woningzoekenden zijn het pittige tijden. Vaak heb je niet eens meer de kans om een woning te bezichtigen, met alle belangstelling die er is. Of wordt er zoveel boven de vraagprijs geboden, dat je het nakijken hebt.

Mijn advies is: laat je niet gek maken en vooral, maak jezelf niet gek. De woningmarkt gaat voorlopig niet veranderen en het zal langer duren voor je het huis van je dromen kunt kopen. Vergeet in de tussentijd dus niet te genieten van wat je wél al hebt. Kijk eens met de ogen van een koper naar je eigen woning: wat zijn de pluspunten? Dat licht dat ’s ochtends zo mooi door de ramen naar binnen schijnt in de woonkamer of dat fijne hoekje in de tuin waar je al vroeg in het voorjaar lekker buiten kunt zitten. Ik denk dat je minstens vijf goede dingen van je eigen huis kunt opsommen. En als je de indeling zat bent, ga dan eens schuiven met je meubilair. Het kan al heel verfrissend zijn om een ander uitzicht vanaf je bank te hebben. Creëer een nieuwe look met behang of een andere kleur op de muur.

Kortom, met kleine aanpassingen kun je het zeker nog een tijd goed uithouden in je huis. Ik weet zeker dat dit je humeur een enorme opkikker geeft en je de tijd naar een nieuwe woning met meer plezier overbrugt. Dus zet die roze bril op en bekijk je woning eens van de zonnige kant!

Advertentie

Categorieën