Afbeelding
Foto: Marijke Groot

Hopen op een volle bak

Zakelijk

Het kabinet heeft verder versoepeld en de horeca en cultuursector mogen weer open. Gerard van den Berg, kok en eigenaar van Restaurantje aan de Rijn in Bodegraven, staat in ieder geval klaar om weer gasten te ontvangen. “Het is fijn om weer wat te kunnen doen.”

Open, dicht. Beetje open, beetje dicht. Corona heeft het uiterste gevraagd van de flexibiliteit van ondernemers. Gerard kan het nauwelijks nog bijhouden. “Wat hebben we gehad? Tot 17.00 uur, tot 20.00 uur, algehele lockdown - ik ben het maar weer zo snel mogelijk vergeten. Ik kijk liever vooruit.”

Tijdens de lockdown hield Gerard zijn restaurant draaiende met proeverijboxen, die op Rijnkadehaven 1A konden worden opgehaald. “Dat ging best aardig, maar mijn hart ligt natuurlijk in het restaurant en het ontvangen van gasten,” zegt hij. “Ik probeer al van jongs af aan om mensen een fantastisch avondje uit te bezorgen, van binnenkomst tot vertrek, met lekker eten en gastvrijheid. Dat is het mooiste wat er is.”

Het bleef afwachten tot dinsdagavond onder welke voorwaarden de horeca precies open zou mogen. Restaurantje aan de Rijn was de dagen van tevoren al hard in de weer om zich op elke variant voor te bereiden. “We hebben allerlei scenario’s klaarliggen, maar we hopen natuurlijk op een volle bak. De eerste reserveringen zijn in ieder geval al binnen!”

Advertentie

Categorieën