Afbeelding
Foto: Esther van Lunteren

Tien jaar lang luisteren

Zakelijk Bedrijfsberichten

‘t Rustpunt in de Kerkstraat bestaat 10 jaar. Het interkerkelijk gebedshuis voorziet volgens de vrijwilligers in een groeiende behoefte. “Ieder mens heeft liefde een aandacht nodig. Juist dat is hier te vinden.”

door Esther van Lunteren

Ze zijn al vanaf het begin – 28 januari 2012 – bij ‘t Rustpunt betrokken: Elly Lok en Alfred Esch. Het zijn een gastvrouw- en gastheer die hun taak met verve vervullen. Kopje koffie, koekje erbij, waarna ze gaan zitten en luisteren. Heel veel luisteren. “Mensen kunnen zo alleen zijn,” weet Elly, “om allerlei redenen. Dan is het belangrijk dat je naar een plek kunt waar je welkom bent en je je verhaal kunt delen.” 

Ze moet denken aan een alleenstaande vrouw uit de buurt, die in de krant over ‘t Rustpunt had gelezen. “Ze kwam binnen en heeft anderhalf uur gehuild. Haar hond, die mee was, wilde alleen maar aangehaald worden. Alsof die net zo verdrietig was als zijn baas. Toen ze uitgehuild was, vertrok ze weer. We hebben haar nooit meer gezien. Dat geeft niet. Het is mooi als mensen hier een plek vinden om hun verhaal te delen, wat het ook is, eenmalig of elke dag.” Alfred knikt. “We zien mensen veranderen. Ze beginnen elkaar op te beuren, bidden voor elkaar. Een van onze vaste gasten heeft ernstig corona gehad en moest worden opgenomen op de IC. Het was ontroerend om te zien hoe iedereen dan meeleeft, kaarten stuurt en bidt.” 

Of je nu wel of niet aan een kerk verbonden bent, wel of niet in God gelooft, iedereen mag binnenstappen, benadrukken de twee vrijwilligers. “Wij zijn een gebedshuis, maar het is niet zo dat je hier per se moet bidden of over God moet praten. Het mag ook over koetjes en kalfjes gaan en bij een kop koffie blijven.”

Vanaf deze week is ‘t Rustpunt weer dagelijks open van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Iedereen die binnenloopt, ontvangt een kop koffie of thee met een punt vlaai om het jubileum te vieren. 

Advertentie

Categorieën