Afbeelding

Terug naar school: wat heb je nodig?

Zakelijk

Het is weer tijd, de vakantie is weer voorbij. Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en je hebt geen idee wat je nodig hebt voor het nieuwe jaar. Hoe kun je je dan het beste en snelste voorbereiden? Voor zowel je lessen als het leven rondom school. Daarmee helpen we je graag op weg, zodat je goed voorbereid naar school kunt.

Benodigdheden

Als school weer begint is het belangrijk dat je precies weet wat je nodig gaat hebben voor het nieuwe jaar. Om te beginnen moet je alles mee kunnen nemen in een schooltas dames of een rugzak heren, zo kun je al je belangrijke spullen makkelijk meenemen van lokaal naar lokaal. Ook handig zijn schriften om alles in op te schrijven. Om de boeken te kaften kun je kaftpapier aanschaffen. Kies een mooi kleurtje en patroontje uit. Zo zijn de boeken toch nog een beetje leuk. Neem meteen een aantal pennen en stiften mee. Altijd handig!  

Plannen is een must

Het zal je niet verbazen, maar het is handig om te plannen. Plannen zorgt ervoor dat je al je plannen en activiteiten voor school en na school makkelijk op een rijtje hebt. Zo raak je niet in de war en zorg je ervoor dat je niet achterstanden oploopt die je eventueel later weer zou moeten inhalen. Plannen kan je doen op je laptop of telefoon of ouderwets in een agenda, een agenda zorgt ervoor dat je altijd een manier hebt om te bekijken wat je plannen zijn voor de week. 

Vrije tijd

Als je naar school gaat is het belangrijk om ook vrije tijd over te houden. Je lichaam heeft ook rust nodig, zorg daarom dat je zoveel mogelijk schoolwerk doet op school zodat je je huiswerk beter kan verdelen. Dan heb je thuis meer vrije tijd! Schoolwerk kan veel tijd innemen en je wilt niet dat je achter komt te lopen in je schoolwerk, dat kan namelijk zorgen voor extra stress die je niet wilt oplopen. Zo zie je maar hoe belangrijk vrije tijd is voor je mentale gezondheid en hoeveel effect dat kan hebben op je school.

Schoolwerk

Huiswerk, leren voor toetsen en projecten. Je kent het allemaal wel, ze zijn belangrijk en ze zorgen voor de cijfers die bepalen of je het jaar gaat halen ja of nee. Het is belangrijk dat je deze dingen op tijd plant en doet zodat je goede cijfers kan halen. Zorg ook dat als je iets niet snapt, je op tijd de leraar vraagt om hulp om te voorkomen dat je de opdracht verkeerd doet. Ook al gaat de opdracht verkeerd, dat maakt niet uit, je kan hem in de meeste gevallen gewoon opnieuw doen en herkansen. Als je een slecht cijfer hebt wat blijft staan betekent dat gewoon dat je volgende cijfer wat hoger moet zijn om je gemiddelde omhoog te halen zodat je gemiddelde cijfer hoog genoeg is dat je het schooljaar voldoende afrondt.

Advertentie

Categorieën