Overal oma's en opa's bij Kinderboekenweek op scholen
Bodegraven-Reeuwijk - De Kinderboekenweek had
als thema 'Voor altijd jong'. Niet verwonderlijk dat opa's en oma's er in veel gevallen aan te pas kwamen voor een creatieve activiteit op de scholen. Veel plezier was er overal, maar het lezen van boeken werd niet vergeten.

Op de Pr. Beatrixschool waren vorige week donderdag veel opa's en oma's te vinden. Sommige opa's en oma's hielpen bij de verschillende workshops. Andere oma's en opa's liepen samen met hun kleinkind(eren) rond door de school om aan te schuiven bij de workshops. Ook waren er een paar bezoekers vanuit Rijngaarde. Ook gisteren werden de opa's, oma's en ouderen uit de buurt weer ontvangen voor het bakken van wentelteefjes, het bekijken van oude fotoalbums en poëziealbums, te breien/haken en te computeren

Op Het Papegaaiennest staat voorlezen altijd op het programma, omdat het goed is voor de taalontwikkeling van kinderen. Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen, zelfs voor de ontwikkeling van baby's is het al goed. Tijdens de Kinderboekenweek hebben kinderen uit groep 7 van basisschool De Regenboog voorgelezen aan de peuters van Het Papegaaiennest. Dat is genieten voor zowel de oudere als de jonge kinderen.

Op de Goede Herderschool is de Kinderboekenweek ludiek geopend met een rollator/stokkenrace door de flink verouderde leerkrachten. Verder zijn opa's en oma's bereid gevonden om voor te lezen. De boekenmarkt ontbreekt niet en als afsluiting is er een presentatie van de klassen wat zij gedaan hebben tijdens de Kinderboekenweek.

Op de Speel- en Werkhoeve werd de kinderboeken week geopend met een bewerkte versie van Roodkapje. Roodkapje ontmoet de wolf in de bibliotheek, op weg naar grootmoeder. Grootmoeder blijkt echter niet ziek in bed te liggen, maar is in goede conditie aan het touwtje springen. Die fitheid dankt zij aan het vele fruit wat zij eet en het dagelijkse sporten. De wolf krijgt dan ook de rollator mee. Die heeft zij immers niet nodig. Tot slot zong de hele school het kinderen voor kinderen lied 'Voor altijd jong' waarbij de wolf, Roodkapje en grootmoeder heerlijk mee swingden. Ook is er een bezoek van de kinderen van groep 3 aan Rijngaarde waar een vijftal oma's mooie verhalen voorlezen. Opa's en oma's spelen vaak een heel belangrijke rol in het leven van kinderen. Vaak passen opa's en oma's op, als de ouders werken. Er zijn heel veel kinderboeken verschenen met een hoofdrol voor opa's en oma's.
Bijvoorbeeld bij Opa en oma Pluis van Dick Bruna, of de opa en oma van Madelief in Krassen in het tafelblad (Guus Kuijer).