Afbeelding
Foto:

Donderdag 18 mei

De Meije in oude foto's

Bodegraven - De Historische Kring Bodegraven laat van 20.00 tot 22.30 in 't Anker 120 nog een keer oude foto's zien van de Bodegraafse Meije. De entree is gratis.

Film Tonio

Bodegraven - Het Evertshuis vertoont de verfilming van het boek Tonio, de bestseller van A.F.Th van der Heijden. Aanvang: 20.30 uur. Ticket: € 8,50.
www.evertshuis.nl

Borftlive Lentefestival

Bodegraven - Borftlive Lentefestival met onder andere kermis.

Vrijdag 19 mei

Borftlive Lentefestival
Bodegraven - Braderie, muziekacts, kinderacts en 's avonds muziek door Bodegraafse bands.

Foodtruck Festival

Reeuwijk - Foodtruck Festival op vrijdag en zaterdag bij winkelcentrum Miereakker in Reeuwijk.
www.toostfoodtruckfestival.nl

Cultuur Café

Bodegraven - Tijdens het Cultuur Café kunt u van gedachten wisselen over de culturele sector en waar behoefte aan is. De Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk wil namelijk graag tot nieuwe projecten komen. U bent welkom in de foyer van het Evertshuis, van 20.00 tot 21.30 uur. Neem gezellig nog wat mensen mee!

Opera op het witte doek

Bodegraven - Verdi's Un Ballo in Maschera wordt als live opgenomen opera vertoond in het Evertshuis. Uit het Grosses Festspielhaus Salzburg brengen de Wiener Philharmoniker en het Wiener Staatsopernchor 'Un Ballo in Maschera' (gemaskerd bal). De voorstelling is Engels ondertiteld. Voorafgaand aan de opera wordt een korte inleiding gegeven door operaliefhebber Rob Kraaipoel. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 8,50 (inclusief drankje).
via www.evertshuis.nl

Christelijk cabaretduo Eer en Nan
Bodegraven - Het christelijk cabaretduo Eer&Nan komt naar de Ichthuskerk, Stationsweg 15 met hun boeiende voorstelling. Kosten: € 5,00 (inclusief koffie/thee). Aanvang 20.00 uur.

The Sound of Music
Bodegraven - De overbekende film The Sound of Music wordt om 20.00 uur vertoond in de Nova bioscoop. Reserveren via e-mail novabioscoop@kpnmail.nl of via telefoon 0172-650010.

Zaterdag 20 mei

Borftlive Lentefestival
Bodegraven - Braderie, muziek, kinderactiviteiten en muziek tijdens Borftlive.

Foodtruck Festival
Reeuwijk - Tweede dag Foodtruck Festival bij winkelcentrum Miereakker in Reeuwijk. Met livemuziek.

Psalmzang
Driebruggen - Waarder - In de Hersteld Hervormde kerk in Driebruggen wordt de jaarlijkse afsluitingsavond van de zangvereniging gehouden. De avond begint om 19.30 uur. Met als gastkoor 'Met hart en stem' uit Berkenwoud. Voorts Psalmzangvereniging 'Psalmzingt den Heere' en werken door verschillende musici onder wie Anouk Boele en Hetty Vis met panfluit, Christine Koster met dwarsfluit en Nelly den Ouden met orgel. Toegang is gratis. Wel is er een collecte voor Stichting Ontmoeting. Zij zetten zich op een laagdrempelige manier in voor hun medemens in nood. Na afloop van het afwisselende programma is er een kopje koffie/thee. "U bent welkom op een mooie avond waarin de Heere centraal mag staan, door het gezongen Woord van ons allen."

Concertavond
Waarder - In de PKN Gereformeerde kerk wordt een bijzonder concert gegeven met als doel om mensen die in moeilijke situatie zitten te bemoedigen. Aanvang 19.30 uur.

Stoommachines en modelbouw
Bodegraven - In Rijnhoek Plaza tonen leden van modelbouwvereniging Oude Rijn en Gouwe van 9.00 tot 18.00 uur hun zelfgebouwde modellen van stoommachines, molens en schepen.

Boreftse eettafel
Bodegraven - Boreftse Eettafel serveren in Rijngaarde. Aanvang 18.00 uur. Kosten maaltijd: € 7,50.
www.deboreftseeettafel.nl

Open dag spiritueel centrum
Zwammerdam - Van 11.00 tot 15.00 uur open dag bij spiritueel centrum Aglaja aan de Swadenburgerdam 1 in Zwammerdam.
www.aglaja.nl

Workshop schetsen en schilderen
Bodegraven - Beeldend kunstenaar Nanda van Beek geeft een workshop schetsen en schilderen van 10.00 tot 16.00 uur. Informatie: telefoon 06-24250261.

The Doors in Concert
Bodegraven - Theatervoorstelling van The Doors In Concert als hommage aan deze wereldberoemde rockband. Aanvang 20.30 uur. Entree: € 21,00.
www.evertshuis.nl

Zondag 21 mei

Multiculti-Culinair
Reeuwijk - Bij Multiculti-Culinair komen mensen uit allerlei culturen samen om elkaar onder een divers aanbod van gerechten te ontmoeten. Dit keer om 17.00 uur in gebouw de Poort (Einsteinstraat 12D in Reeuwijk). Alle bezoekers nemen iets te eten mee dat past bij hun eigen cultuur. Er is geen gelegenheid iets op te warmen, dus neem het warm mee of maak een gerecht dat je koud kunt eten. Aanmelden kan via secretariaat@elimreeuwijk.nl.

Sunday Half Hour
Bodegraven - De jongerendienstcommissie van de Emmaüsgemeente houdt een Sunday Half Hour: een korte, laagdrempelige dienst. Marco Borsato zingt in het lied Tegenpolen dat liefde bergen kan verzetten, maar geen mens heeft ooit letterlijk een berg verplaatst. Toch zegt ook Jezus in de Bijbel dat het kleinste geloof al genoeg is om een berg opzij te zetten. Wat bedoelt hij daar precies mee? Aanvang 11.30 uur. Dominee Bram Tack leidt de dienst en de muziek wordt verzorgd door Revelation.

Taizé-viering
Bodegraven - Taizé-viering vanaf 18.30 uur in de Ontmoetingskerk, Spoorstraat 11. Voorganger is ds. Leo Webbink.

The Sound of Music
Bodegraven - De Nova bioscoop vertoont de film The Sound of Music. Aanvang 14.00 uur. Reserveren via e-mail novabioscoop@kpnmail.nl of via telefoon 0172-650010.

Dinsdag 23 mei

Lezing over handen
Reeuwijk - Op een lezing in de Ark vertelt Ton Schreuders over de wondere wereld van onze handen. Onze handen zijn buitengewoon gevoelig en pijnsignalen zijn belangrijk om beschadiging te voorkomen. We kijken hoe kunstenaars geïnspireerd zijn door de schoonheid van de hand, maar ook de misère van letsels en ziektes zoals lepra en artrose. Dr. Ton Schreuders is fysio- handtherapeut, docent en wetenschappelijk onderzoeker (ErasmusMC Rotterdam) en directeur Hand en Pols Centrum (Gouda). Toegang € 10.00; de opbrengst komt ten goede aan verbouwing van de Ark te Reeuwijk. Aanvang 20.00 uur.

Donderdag 25 mei
Fietspuzzeltocht
Nieuwerbrug - Op Hemelvaartsdag organiseert de Oranjevereniging Prinses Juliana een fietstocht, ook geschikt voor de niet zo geoefende fietser en voor kinderen. Er zitten leuke zoekopdrachten in en er zijn leuke spelletjes tussendoor om de zadelpijn te verzachten. Ook zullen er onderweg punten zijn waar er voor u een hapje en drankje klaar zal staan. Voor alle kinderen is er een leuke prijs te winnen. Voor de volwassen zijn er de wisselbeker en een aantal prijzen. U kunt inschrijven en starten bij het Wierickehuis in Nieuwerbrug tussen 12.00 en 13.00 uur. Kosten € 2,50 per persoon, kinderen tot 10 jaar gratis.

Dauwzwemmen
Bodegraven - In het buitenbad van Sportcentrum De Kuil kun je komen dauwzwemmen van 7.00 tot 8.00 uur. Na het zwemmen staat er een heerlijk ontbijt klaar voor de deelnemers met koffie/thee en lekkere broodjes. Kosten zijn € 2,50, inclusief ontbijt.

Plateelkeuring
Reeuwijk - Plateelkeurdag bij Galerie-Winkel AnderZ van 11.00 tot 15.00 uur. Iedereen mag maximaal vier stuks Hollands plateel meenemen voor een vakkundige beoordeling door één van de kenners Barbara Walraven (Ivora), Joop Nobel (Regina),-Johan Karelse (Goudse plastieken), Martin Kremers (oud-werknemer Porceleine Fles Delft) en Nico van Eijk (plateelspecialist). Toegang € 3,00, inclusief koffie of thee met een Goudse stroopwafel. Tijdens deze dag zijn de plateelafdeling en de galerie open voor bezichtiging en kunt u gebruik maken van het binnen- en buitenterras. Ook bestaat de mogelijkheid om uw restauratieobjecten in te leveren. Tip: tijdens deze dag is er in Gouda op de Markt het Keramiek festival, leuk om te combineren met een bezoekje aan de keurdag in Reeuwijk.

Vrijdag 26 mei

Speurtocht in Reeuwijkse Hout
Reeuwijk - Staatsbosbeheer organiseert speciaal voor kinderen (6-9 jaar) een lintjes speurtocht in het Reeuwijkse Hout. Tijdens de speurtocht krijgen de spoorzoekers diverse opdrachten. De tocht duurt circa 1,5 uur. Wil je meer weten? Ga naar informatie speurtocht-in-het-reeuwijkse-hout.

Zaterdag 27 mei

Bella Italia dag
Bodegraven - De winkelstraat De Van Tolstraat is voor de vijfde keer omgetoverd in Italiaanse sferen. Er zijn lekkernijen te proeven, prijzen te winnen en als klap op de vuurpijl staat er een Ferrari klaar om in plaats te nemen. Compleet met Italiaanse muziek uit de boxen, heerlijke proeverijen van de gevestigde winkels en alle andere winkels hebben deze dag leuke aanbiedingen.

Livemuziek
Bodegraven - Van 19.00 tot 22.00 is er livemuziek van de band 'In Plaats Van' bij Café Vrienden van de Hoeck. De band bestaat uit muzikanten die al vele jaren op de regionale podia te vinden zijn en speelt hits van weleer tot aan vandaag.

Barokconcert
Reeuwijk - In de Dorpskerk in Reeuwijk-Dorp vindt om 16.00 uur een barokconcert. U wordt meegenomen op een muzikale reis naar Leipzig en Londen ten tijde van de barok. Werken van componisten als Henry Purcell en Georg Philipp Telemann worden vertolkt op kopieën van authentieke instrumenten. Het ensemble bestaat uit Magda de Jong (blokfluit), Stephan Esmeijer (barokhobo en blokfluit), Gerrieke Verheij (barokcello en blokfluit) en Gerben Mourik (klavecimbel en orgel). De toegang bedraagt € 10.00 voor volwassenen en € 2,50 t/m 17 jaar. Kaartjes bij de kerk te koop.

Afbeelding