'Nieuwerbrug wordt steeds mooier!'


Nieuwerbrug aan de Rijn - Over negen maanden vindt de zogeheten 'herinrichting' plaats van het dorp Nieuwerbrug aan den Rijn binnen de bebouwde kom.

In hoofdlijnen bestaat deze herinrichting uit het opbreken/aanbrengen van elementenverharding, groenvoorzieningen en asfalt. Maandelijks geeft de uitvoerder een update.

De feestdagen zijn voorbij en de werkzaamheden worden weer opgepakt. Dit gebeurt op het plein aan de Graaf Florisweg, waarbij de Graaf Albrechtstraat wordt afgesloten. De Graaf Florisweg blijft verder

open voor verkeer, daar de Korte Waarder vanaf de Graaf Lodewijkstraat wordt afgesloten. Hier worden uitwijkplaatsen gerealiseerd. Wanneer de uitwijkplaatsen zijn gemaakt, gaat de Korte Waarder weer open.

Vanaf 21 januari gaat de Graaf Florisweg en Weijpoort dicht. Hierbij wordt een omleiding ingesteld. Op de Korte Waarder binnen de bebouwde kom is het asfalt hersteld met een nieuwe onderlaag. De weg is weer begaanbaar. De plaatsing van de top- ofwel deklaag van het asfalt zal in de loop van 2020 in combinatie met de asfaltwerkzaamheden

aan de Weijpoort plaatsvinden. Daarnaast is het trottoir nagenoeg gereed met de desbetreffende inritten. In het algemeen vraagt de uitvoerder aandacht voor de veiligheid in het verkeer, middels het navolgen van signalering, het verminderen van de snelheid en het opvolgen van instructies.

Heeft u vragen? Er is een inloopspreekuur op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur in de uitvoerderskeet Korte Waarder ter hoogte van huisnummer 24.