Ambitieus bomengroen- plan

Bodegraven-Reeuwijk - GroenLinks presenteert in april 2020 een ambitieus bomengroenplan via een initiatiefvoorstel. Hierin staat onder andere dat er meer bomen geplant kunnen worden. Ook krijgen biodiversiteit en groen in het plan veel aandacht.

Helaas blijkt dat er meer bomen verdwijnen dan er bij komen in gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Bomen horen bij de natuur en houden het landschap en de leefbaarheid aangenaam in alle dorpskernen. Ook spelen bomen een belangrijke rol in het opvangen van de gevolgen van opwarming en regen. GroenLinks nodigt iedereen uit om aan het bomengroenplan mee te werken. Een eerste avond om mee te werken is op 21 januari 2020 om 20.00 uur in de Watersnip in Sluipwijk. Uw mening doet er toe en deze horen zij graag! Stuur bijvoorbeeld alvast foto's met een plaats waarvan u denkt dat daar een boom of meerdere bomen geplant kan worden. Mailt u dan naar groenlinksbodegravenreeuwijk@gmail.com.

Rouwcafé- stichting Boek en Troost

Gouda - De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 19 januari van 15.00 tot 17.00 uur een rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Het thema is 'Omzien en vooruit kijken. Verlies en rouw verwerken doe je op je eigen manier en in het tempo dat het beste bij jou past. Tegelijkertijd kan kwetsbaarheid je ook de kracht geven om te accepteren wat is. Zodat je een nieuwe koers durft uit te zetten en doelen en dromen een kans krijgen om te kiemen, waardoor het leven weer perspectief krijgt. Kosten: €5,00 incl. consumpties. Aanmelden: info@boek-en-troost.nl.

Gijsbert Buijs nieuwe voorzitter GGZ

Regio - De Raad van Toezicht heeft met ingang van 1 februari 2020 drs. Gijsbert Buijs benoemd als nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van GGZ Rivierduinen.

Gijsbert Buijs (61) is een ervaren en gedreven zorgbestuurder. Hij heeft veel ervaring in het besturen van complexe organisaties en het sturen op strategische en leiderschapsthema's. Hiervoor was hij onder andere voorzitter Raad van Bestuur van Dr. Leo Kannerhuis en Eleos GGZ.

Gijsbert Buijs volgt Ernst Hoette op, die zoals eerder aangekondigd, per 8 februari met pensioen gaat.