Computercursus in de Bibliotheek

Reeuwijk - Op maandag 3 februari start in Reeuwijk een computercursus. Tegenwoordig heb je voor alles de computer nodig en als je nog veel zaken zelf kunt regelen, is dat bijzonder prettig.

De Bibliotheek De Groene Venen heeft hiervoor een cursus ontwikkelt waarbij je met ervaren docenten en op een rustige manier allerlei praktische handelingen oefent en dingen gaat uitproberen. De cursus is gebaseerd op het meest gebruikte besturingssysteem Windows 10.

Er is aandacht voor: bestanden en mappen, het bureaublad (apps), de taakbalk, het menu 'Start' en het gebruik van Windows Verkenner. Verder wordt er aandacht besteed aan veilig wachtwoorden- en internetgebruik en het (veilig) gebruik van DigiD bij websites van de overheid.

De cursusdagen zijn maandag 3, 10, 17 en 24 februari 2020. Tijdstip: 9.30 tot 11.30 uur. De cursus wordt gegeven in de bibliotheek in Reeuwijk aan de van Staverenstraat. Basiskennis

van Windows is wenselijk.

U kunt gebruik maken van de aanwezige cursus laptops. Gebruik van de eigen laptop is uiteraard toegestaan, maar dan moet deze wel voorzien zijn van de laatste update van het Windows 10-besturingssysteem. Kosten deelname: 30 euro voor de hele cursus, inclusief naslagwerk. U mag het bedrag overmaken op: IBAN NL58 RABO 0129175463 onder vermelding van 'Windows Reeuwijk'. Aanmelden kan telefonisch via 0182-640572 of via e-mail naar Elja Franken, efranken@bibliotheekdegroenevenen.nl.